Facebookissa kiertää vakuuttava huijausviesti Finnkinon nimissä – Näin tiedät, tuleeko viesti oikeasti Finnkinolta

Haluaisitko nähdä uuden Bond-elokuvan VIP-vakoojalipulla? Facebookissa kiertävän viestin mukaan sellaisen voisi nyt voittaa Finnkinon kilpailusta.

Elokuvateatteriketjulla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan kyseessä on huijaus, tiedottaa Finnkino.

Kilpailuviesti on vakuuttava, sillä se on kirjoitettu vetävästi hyvällä suomella. Viestissä on lisäksi Finnkinon tyyliä jäljittelevä kuva.

Maksaisitko lunnaita, jotta saisit pitää some-tilisi? Näin voit välttää verkkohuijareiden uuden rahastustavan

Finnkinon mukaan kilpailuun osallistuneet saavat yksityisviestin, jossa heidän kerrotaan voittaneen kisassa. Onnitteluviestissä pyydetään klikkaamaan linkkiä, jossa pitäisi antaa yhteystiedot ja maksamaan varausmaksu.

Kyseessä on verkkohuijareiden perinteinen tietojenkalastelusivusto.

– Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja, ketju muistuttaa tiedotteessaan.

Aiheesta kertoi aiemmin tänään Iltalehti.

Vinkit

Näin tunnistat huijauksen

Finnkino antaa tiedotteessaan vinkit, miten huijausviestit erottaa oikeista.

Vähänkään epäilyttävistä viesteistä kannattaa tarkistaa lähettäjän sähköpostiosoite: vaikka lähettäjän nimen kohdalla lukisikin Finnkino, huijausviestit on lähetetty aivan eri verkko-osoitteista kuin Finnkinon käyttämät, joissa lukee finnkino.fi tai email.finnkino.fi @-merkin jälkeisessä osassa.

Jos viesti sisältää paljon kielioppi- ja kirjoitusvirheitä tai muita kieliä sekaisin, on todennäköistä että viesti ei ole Finnkinolta.

Finnkinon virallisen ja oikean Facebook-sivuston tunnistat sinisestä tunnisteesta nimen perässä.

Erityisesti kannattaa pitää mielessä, että Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja.

Jos havaitset saaneesi huijausviestin, se kannattaa merkitä roskapostiksi omassa sähköpostiohjelmassa.

Mikäli olet joutunut huijauksen uhriksi, voit tehdä rikosilmoituksen poliisille osoitteessa https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus

Lähde: Finnkino

Verkkopankkitunnusten kalastelusta jo 700 rikosilmoitusta – Suomalaiset ovat menettäneet verkkohuijareille lähes 7 miljoonaa euroa

Huijarit tehtailivat Postin nimissä saapumisilmoituksia – epäiltyjen taskuun 375 000 euroa alle vuodessa

Windows-käyttäjä, asenna tämä päivitys heti – pelkkä esikatselu riitti vaarantamaan koneesi turvallisuuden: ”Taivas rajana sille, mitä siellä pystyisi tekemään”

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat