Hiiden Omaishoitajat: valmennuskurssi ikääntyvää läheistään huolehtiville

Hiiden Omaishoitajat ry kutsuu mukaan Ovet-valmennuskurssille, jonka avulla saa tietoa, taitoa, valmiuksia ja jaksamista läheisestä huolehtimiseen.

Yhdistys tarjoaa maksuttoman 500 euron arvoisen kurssin yhteistyössä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Se tarjoaa tietoa ja tukea henkilölle, joka tukee ja avustaa sairastunutta tai vammautunutta läheistään. kurssin kokonaiskesto on 16 tuntia. Se avaa ovia muun muassa yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhön, avustamiseen ja muutoksen kohtaamiseen. Lähes 300 henkilöä on osallistunut vuosien aikana kurssille ja palautteet sen vaikuttavuudesta hyvinvointiin ja jaksamiseen ovat olleet erinomaiset.

Kurssin vetäjinä toimivat Hiiden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-koordinaattori, sairaanhoitaja Minna Mäenpää ja OmaisOiva-ohjaaja, lähihoitaja Pirjo Mäkinen. Lisäksi kurssilla on vierailevia eri alan asiantuntijoita.

Tämä syyskuussa alkava kurssi on tarkoitettu pääasiallisesti henkilöille, jotka huolehtivat yli 65-vuotiaasta läheisestään. Kurssipäivät ovat torstai 16.9, perjantai 17.9, maanantai 20.9 ja tiiistai 21.9 klo 10–14. Jos osallistujan läheinen ei voi olla yksin kurssin aikana, voi kysyä lisää ilmoittautuessa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset maanantaihin 13.9 mennessä Pirjo Mäkinen p. 040 5800 442 tai pirjo.makinen@hiidenomaishoitajat.fi.

Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä, eikä omaishoitosopimusta kunnan kanssa riittää, että osallistuja auttaa läheistään arjen toimissa.

Kommentoi