Vihdin Quickstepin tanssikausi hyvässä alussa – vihdoin päästiin kilpailemaankin

Vihdin Quickstepin lapsitanssijoita: Nelli Hiukka (vas.), Arttu Paalilainen, Mea Minkkinen, Adele Leisten, Celina Suomi, Väinö Ketola ja Ella Kanervo. Vihdin Quickstep

Pasi Suomi, Mika Honkanen

Tanssiurheiluseura Vihdin Quickstep pääsi vihdoin kilpailemaan. Vakio- ja latinalaistanssien valtakunnallinen kilpailu oli Kirkkonummella elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kisan järjesti Kirkkonummen TanssiDans ry.

Kilpailuun osallistui runsaat 100 paria eri puolilta Suomea, ja se käytiin ilman yleisöä aluehallintoviraston säännösten mukaan – paikalle pääsi yksi huoltaja / valmentaja jokaisesta seurasta.

Kilpailijat puhkuivat intoa 1,5 vuoden kisatauon jälkeen.

Vihtiläisistä lapsista Arttu Paalilainen ja Nelli Hiukka kisasivat toisissa kisoissaan Lapsi 2E -luokassa. Kisasuoritus parani finaalin edetessä, ja tanssin iloa olikin jo nähtävissä loppupuolella. Arttu ja Nelli sijoittuivat finaalissa seitsemännelle sijalle.

Väinö Ketola ja Celina Suomi sekä soolotanssijoina Ella Kanervo, Adele Leisten ja Mea Minkkinen olivat kolmatta kertaa harjoittelemassa kisaamaan Muksumix-luokassa, jossa arvostellaan perustaitoja; perusrytmi, jalkatekniikka, vartalon linjat, tanssillisuus ja esittäminen. Arvostelujen perusteella lasten tanssi on nyt niin hyvällä tasolla, että he pääsevät kisaamaan varsinaiseen kilpailuluokkaan, jossa heidät arvostellaan paremmuusjärjestykseen.

Lasten mielestä kisoissa oli parasta itse tanssiminen. Väinö Ketola kommentoi, että hänen mielestä oli erityisen kiva juttu, että kisan jälkeen oli tyytyväinen omaan tanssisuoritukseen.

Adele Leisten (vas.) ja Mea Minkkinen. Tanssiharrastus tuo uusia kavereita, joiden kanssa on kiva käydä myös kisaamassa. Vihdin Quickstep

Quickstepin kausi on alkanut hyvin: tutustumisviikolla eri lajeihin kävi tutustumassa reilut 50 uutta harrastajaa.

Tunnit yksintanssijoille ovat olleet suosituimpia, koska paria ei aina ole helppoa löytää. Kuviosarjat näissä sooloissa – bailatino ja soololatin – on helppo omaksua, ja tunneilla pääsee nopeasti kokemaan tanssia musiikkiin.

Aikuisten paritanssiin on tullut mukavat 10 paria. Lasten paritanssi on tuonut muutaman uuden harrastajan, mutta leikkimielisempi lastentanssi on ollut suositumpaa. Kiinnostusta on herättänyt myös lasten bailatino.

Harjoitukset ovat Vihdin kirkonkylän Puistolassa, jossa Quickstepin tukikohta on ollut yli 30 vuotta. Soolotunteihin saa osallistua koko kauden vapaasti, mutta uusia harrastajia paritansseihin otetaan mukaan enää kahden viikon ajan.

Koronatilanne on vaikuttanut Quickstepiin osittain positiivisesti, koska on ollut aikaa satsata seuran toiminnan kehittämiseen sekä mainonnan lisäämiseen. Harjoitukset olivat tauolla, mutta muun muassa kanoottiretki Vähävedelle tehtiin ja harjoiteltiin ulkona oheisia – taisi ulkona olla muutama tanssituntikin. Myös etäopetusta kokeiltiin, mutta se koettiin haasteelliseksi. Perusharjoitteita kuitenkin pystyttiin toteuttamaan ja näin saatiin ylläpidettyä tanssitaitoa.

Kommentoi