Vihdin ensi vuoden rippikouluihin ilmoittaudutaan nyt

- Ripari kannattaa, koska se on ainutlaatuinen kokemus, ja siellä oppii uutta, toteavat tänä vuonna riparin käynyt Lenni Pulkkinen, 15, ja isonen Elena Winqvist, 18. Laura Pentti

Kesän viimeisiä konfirmaatioita on juuri vietetty, mutta Vihdin seurakunnassa ensi vuoden ripareille ilmoittaudutaan jo. Nyt vuorossa ovat vuonna 2007 syntyneet nuoret.

– Rippikoulu on merkittävä osa nuorisokulttuuria. Tänä vuonna noin 80 prosenttia vihtiläisistä nuorista on käynyt rippikoulun, kirkkoon kuuluvista nuorista noin 95 prosenttia. Palautteen perusteella nuoret kokevat rippikoulun mielekkääksi, hauskaksi ja turvalliseksi, toteaa Laura Pentti, Vihdin seurakunnan rippikoulutyöstä vastaava pappi.

Moni jää myös mukaan seurakunnan toimintaan.

– Ilmeisesti riparit ovat olleet onnistuneita, koska niin moni on halunnut lähteä isoseksi.

Tänä vuonna Riuttarannassa riparin käynyt Lenni Pulkkinen muistelee kesän rippikoulukokemusta:

– Parasta oli illat, kun pääsi saunomaan. Ja raamikset, niissä sai näyttää taitonsa ja oli hyviä keskusteluja. Sai uutta tietoa uskosta.

18-vuotias Elena Winqvist on ripareilla jo konkari. Hän toimii isosena kolmatta vuotta.

– Tykkään hengata ihmisten kanssa, tykkään skaboista ja iltaohjelmista. Tykkään vähän kaikesta ripareilla, siksi oon siellä vieläkin.

Ensi vuonna rippikouluja pidetään seurakunnan omassa leirikeskuksessa Riuttarannassa sekä nuorisokeskus Marttisessa Virroilla. Toisenlaisina vaihtoehtoina on tarjolla Action-rippikoulu hiihtolomalla Vuokatissa, ratsastusrippikoulu Vihdin Enä-Sepässä sekä tunturirippikoulu Tievatuvalla Saariselän maisemissa. Myös päivärippikoulu ja etärippikoulu ovat vaihtoehtoina, jos leiri ei tunnu omalta.

Jos vihtiläinen nuori käy rippikoulunsa muualla kuin Vihdin seurakunnassa, kotiseurakuntaan tutustuminen kuuluu silti kuvioon.

– Jos riparin käy muualla, on hyvä ilmoittautua muualla riparinsa käyvien ryhmään, jossa saa tutustumisjakson kätevästi hoidetuksi, Laura Pentti toteaa.

Rippikouluun voi tulla, vaikka nuori ei olisi kirkon jäsen.

– Kaikki nuoret ovat tervetulleita riparille kirkkoon kuulumisesta riippumatta.

Entä miksi riparille kannattaa lähteä?

– Leirillä saa hyvää ruokaa, ja oppii itsestään uusia puolia. Saa todella hauskan ja unohtumattoman leirikokemuksen, jollaista ei voi kokea muualla, Elena Winqvist kuvailee.

– Ripari oli tosi hyvä kokemus, Lenni Pulkkinen kertoo. – Sieltä voi saada hyviä kavereita pitkäksi aikaa.

Vihdin seurakunnan vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen on käynnissä ma 6.9. – pe 17.9.2021 osoitteessa www.sankarla.net.

Kommentoi