Terveyttä ja tennistä! – Robert Kajaslampi nappasi senioreiden SM-kilpailuista kultaa ja hopeaa

Kultaa ja hopeaa. Robert (Roope) Kajaslammella oli komeat tuomiset tenniksen senioreiden SM-kilpailuista Vierumäeltä.

Vihdin kirkonkylässä asuva Kajaslampi kilpaili miehet 75 vuotta sarjassa. Hopeaa hän sai kaksinpelistä ja kultaa nelinpelistä, jossa hänen parinaan pelasi espoolainen Veijo Ylönen.

– Tämä oli minulle ensimmäinen kulta, hopeaa ja pronssia minulla SM-kilpailuista jo oli, Kajaslampi kertoo. Siksi mitali tuntuu erityisen arvokkaalta. – Minulla on noin 120 tennispalkintoa. Koen niin, että tämän on niistä arvokkain tällä hetkellä.

Kaksinpelin voitto meni Hans Söderströmille. Ansaitusti, sanoo Kajaslampi.

– Satoi ja tuuli ja oli kylmä. Hän hallitsi olosuhteet paremmin kuin minä. Inhoan tuollaista säätä, hopeamitalisti hymyilee. Hän sanoo, että pelaamisesta katosi ilo – ja se juuri on hänelle tärkeintä.

– Se että pystyn pelaamaan tennistä, se on kaikkein iloisin asia, Kajaslampi toteaa.

Pelaaminen ei ole itsestäänselvyys. Kajaslampi kertoo polvensa tähystetyn seitsemän kertaa ja 10 vuotta sitten molempiin polviin vaihdettiin tekonivelet. Leikkauksesta kuntoutumisessa meni vielä kaksi vuotta.

– Hyvä tuuri, että kuitenkin kuntouduin – mutta olen tehnyt kyllä töitäkin sen eteen.

Paitsi pelaa tennistä, Kajaslampi myös hiihtää, tanssii ja käy kuntosalilla. Tärkeinä hän pitää myös elintapoja sekä elämänasennetta.

– Ei mitalit ole tärkeimpiä, vaan se, että saa pelata. Liikkumisen ilo.

Kajaslampi sanookin motokseen ”terveyttä ja tennistä”.

Tenniksestä Kajaslampi innostui muutettuaan Vihtiin, jossa kaverit houkuttelivat tenniskentälle.

– Olin tosi huono, Kajaslampi sanoo hymyillen. Huonoudestaan sisuuntuneena hän päätti käydä kaikki mahdolliset kurssit – ja sitä kautta hän sitten oppi.

– Olen myös opetellut häviämään. Häviöt ovat arvokkaita: niistä ottaa enemmän opikseen kuin voitoista. Kun tarpeeksi häviää, osaa voittaakin, mies hymähtää.

Tenniksessä hänestä kiinnostavaa onkin juuri lajin vaikeus.

– On vaikeata olla hyvä tenniksenpelaaja. Tennis vaatii pitkäjänteisyyttä. Toinen asia on, että pitää nauttia pelaamisesta. Ei voi tulla hyväksi, jos ei pelaamisesta nauti.

Kajaslampi sanookin, että tennis kysyy määrättyä luonnetta: pelaajalta vaaditaan sitkeyttä ja intohimoa. Kajaslammella on molempia. Lisäksi hän sanoo vahvuudekseen pallosilmän.

– Luontaisen pallosilmän olen saanut isältä ja ukilta, Kajaslampi sanoo ja kertoo: – Isä ja ukki olivat intohimoisia tenniksen pelaajia, mutta minä pelasin nuorena Helsingissä jalkapalloa.

Kajaslampi kiertää myös ulkomaisia kisoja ja hän on pelannut useita maaotteluitakin.

Nyt vihtiläinen on valittu edustamaan Suomea Super-Seniors MM-kilpailuihin, jotka pelataan lokakuussa Mallorcalla. MM-kilpailuihin hän on lähdössä toista kertaa: ensimmäisen kerran hän oli kisaamassa vuonna 2007 Uudessa-Seelannissa.

– On fantastinen juttu saada edustaa Suomea, Kajaslampi sanoo. – Suomen edustaminen on kunnia-asia.

Kilpailu

Tenniksen senioreiden SM-kisa pelattiin Vierumäen massakentillä 16.-22. elokuuta. Paremmuudet ratkottiin kaksinpelin sarjoissa norm. erät, yli 75-vuotiaiden sarjoissa 3. erä 10 tb. Nelinpelin sarjoissa oli No Ad -sääntö, 3. erä 10tb.

Super-Seniors MM-kisat pelataan Mallorcalla 10.-23. lokakuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat