”Ei olla puoleentoista vuoteen päästy tanssimaan” – hyväntekeväisyyskonsertti sai laittamaan jalalla koreasti Nummelan Citymarketin kattotasanteella

Nummelalaiset Marko Paaso ja Katri Mäkelä laittoivat jalalla koreasti. Molemmat ovat harrastaneet tanssia lähemmäs kymmenen vuotta. - Ei olla puoleentoista vuoteen päästy tanssimaan, niin piti tulla tänne. Ollaan vähän niin kuin treffeillä, kun pikkupoika jäi kotiin. Minna Lehtinen

Minna Lehtinen

– Nyt ei ole tanssikieltoa! Nyt on tanssilupa, vihtiläinen The G. Rock Band innosti yleisöä lauantaina Nummelan Citymarketin kattotasanteella järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa.

Maskikansa jalkautui pitkän kieltoajan jälkeen tapailemaan tanssiaskeleita.

Todennäköisesti syksyn viimeisimpiin kuulunut aurinkoinen iltapäivä helli yleisöä Citymarketkauppias Antti-Jussi Kiven järjestämässä lämminhenkisessä ilmaiskonsertissa.

The G. Rock Band viihdytti vihtiläisiä ammattitaitoisin ottein. Radiopersoona Ile Jokinen juonsi päihteetöntä tapahtumaa letkeään tyyliinsä.

Puheenvuoroja huumeiden vastaisen työn puolesta käyttivät Nuorisopalvelu Yöjalka ry:n järjestösihteeri Niina Bodö, Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola sekä vanhempi konstaapeli Jani Borenius Länsi-Uudenmaan poliisin Ankkuritiimistä.

Vihtiläinen The G. Rock Band viihdytti juhlakansaa ammattitaitoisella otteella. Bändillä oli laaja kattaus covereita popista rockiin. Minna Lehtinen

Erkki Eerola totesi puheessaan, että päihteetöntä elämää edistävä työ tarvitsee tukea, näkyvyyttä ja aktiivista osallistumista.

– Helsinki, Lahti, Kotka, Kouvola, Espoo ja Vihti. Siinä ovat suuruusjärjestyksessä kuusi paikkakuntaa, joissa amfetamiinia on käytetty eniten marraskuussa 2020 tehdyssä 27 jätevesipuhdistamon vertailussa.

Yöjalan Bodö tiesi, että päihteidenkäyttö on selkeästi muuttunut.

– Nyt törmää entistä useammin siihen, että ollaan aika sekaisin, ja ehkä se pussikalja ei enää riitäkään.

Juontaja Ile Jokinen rohkaisi nuoria käyttämään sovelluksia. Niissä voi kysyä myös anonyymisti mieltä painavista asioista.

– Ja otetaan se malli, että koko Nummela kasvattaa yhdessä kakaroita.

– Jos kenellä vain herää huoli nuorista, puuttukaa, myös Jani Borenius kannusti.

- Apua, mä ihan liikutuin. Voi vitsi, nyt mä halaan! Oli korona, tai ei, Nuorisopalvelu Yöjalka ry:n Niina Bodö huudahti kyynelet silmäkulmissaan. Nummelan Citymarketin kauppias Antti-Jussi Kivi lahjoitti Yöjalan toimintaan 7 500 euroa. Minna Lehtinen

Kommentoi