Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin nimettiin: Vihtiä edustaa yhdeksän jäsenen kokoonpanossa Karviaisen johtaja Timo Turunen

Hyvinvointialue: Vihtiä edustaa yhdeksän jäsenen kokoonpanossa Karviaisen johtaja Timo Turunen.

Keväällä työssään aloittanut Karviaisen johtaja Timo Turunen kertoo, että tarkoitus on tehdä sekä taloudellisia että toiminnallisia muutoksia. Maija-Liisa Nyman

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin on nimetty. Espoon kaupunginhallitus nimesi väliaikaisen valmistelutoimielimen 23.8.2021. Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta siihen saakka, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus on aloittanut toimintansa. Väliaikainen valmistelutoimielin kokoontuu 1-2 kertaa kuukaudessa ja tarpeen mukaan muulloinkin. Ensimmäinen kokous on perjantaina 27.8.2021. Aluevaalit järjestetään 23.1.2022 ja aluevaltuusto aloittaa toimintansa 1.3.2022.

Kokoonpanossa on yhdeksän jäsentä. Vihtiä ja Karkkilaa edustaa kuntayhtymä Karviaisen johtaja Timo Turunen. Varajäsen on Vihdin sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mari Haapanen.

Espoota edustavat: perusturvajohtaja Sanna Svahn, varajäsen on terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen, hallinto- ja kehittämisjohtaja Markus Syrjänen, varajäsen on hankintajohtaja Ari Erkinharju, perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, varajäsen vanhusten palvelujen johtaja Minna Hoffström ja lakiasiainjohtaja Timo Kuismin, varajäsen kaupunginsihteeri Jouni Majuri.

Lohjaa edustavat: hyvinvointijohtaja Tuula Suominen, varajäsen on hallintopäällikkö Raija Lindroos. Raaseporia, Hankoa, Inkoota ja Siuntiota edustavat: Raaseporin sosiaali- ja terveysjohtaja Benita Öberg, varajäsen on Siuntion perusturvajohtaja Cathrinne Wetterstrand. Kirkkonummea ja Kauniaista edustavat: Kirkkonummen perusturvajohtaja Jaana Koskela, varajäsen on Kauniaisten sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosta edustaa: pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki, varajäsen on tukipalvelupäällikkö Kimmo Markkanen.

Valmistelutoimielimen tehtävänä on muun muassa selvittää hyvinvointialueille siirtyvä henkilöstö ja valmistella aluevaltuustolle ehdotukset henkilöstön siirtosuunnitelmaksi ja -sopimuksiksi sekä osallistua hyvinvointialueelle siirtyvän irtaimen ja kiinteän omaisuuden selvittämiseen ja osallistua hyvinvointialueelle siirtyvien sopimusten ja näitä koskevien oikeuksien ja velvollisuuksien selvittämiseen.

Kommentoi