Laulavalla putkimiehellä on yrittäjän joustava kalenteri – Vanjärvellä asuva Pekka Havantola laulaa, levyttää – ja pyörittää yritystä

Esiintyminen jännittää aina. Facebookin ryhmä ”Karanteeni karaoke” on ollut hyvä ponnahduslauta bänditouhuihin, Pekka Havantola sanoo. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Putkitöitä, perhe-elämää, harrasteautoilua – ja tähän mennessä pari omaa levyä. Vihdin Vanjärvellä asuvan Pekka Havantolan lauluharrastus on saanut navakkaa tuulta alleen; miehellä on viime aikoina eri musiikkitapahtumien lisäksi pitänyt kiirettä musiikinteossa ja levyttämisessä.

Havantola laittoi solistin taitonsa peliin viimeksi lauantaina Vihdin Wuosisatamarkkinoilla Arto´s -yhtyeensä kanssa. Bändissä virtaa vihtiläinen veri: Arto Nurmi tulee Vihdin Maikkalasta, ja paikallisia ovat myös Timo Nurmi, Antti Nurmi ja Petteri Häkkänen.

– Soitamme coverbiisejä, sellaista Agents-tanssimusiikkihenkistä musaa. Vanha rautalankamusiikki on sydäntäni lähellä, Havantola kertoo.

Lapsesta asti laulamisesta pitäneen Havantolan harrastus puhkesi liekkiin vuonna 2016, jolloin hän sai vaimoltaan Soile Havantolalta 40-vuotislahjaksi laulupedagogi Julius Melonilta yksityistunteja.

– Soile on ollut suurin tukijana, ja hän on tsempannut minua kaikessa. Jo se, että vaimo on antanut vapauden tähän hommaan, on kantanut vahvasti eteenpäin, Havantola kiittää puolisoaan.

Viime vuonna pariskunta rakensi tontilleen oman studion Pekalle, jossa hän pystyy rauhassa äänittämään kappaleita.

Soile on ollut suurin tukijana, ja hän on tsempannut minua kaikessa.

Pekka Havantola

– Tässä on myös baari ja saunatilat. Saadaan poikain kanssa rauhassa olla täällä luovia, Havantola sanoo hyväntuulisesti nauraen.

Viimeisen vuoden aikana hän on tehnyt omakustannelevyjä. Tuorein taidonnäyte on Havantolan tulkinta kappaleesta ”Niin kauan kuin sydämet lyö”, josta on julkaistu myös single.

Kappale on päässyt radiosoittoon Radio Musa -kanavalla ja oli kesän alussa ”Tätä Suomi tanssii” -listalla. Samalla listalla koreilivat muun muassa Kaija Koo ja Tommi Soidinmäki.

– Muusikoiden.net -palvelun kautta olen löytänyt mahtavia musiikin ammattilaisia, joiden kanssa olen työskennellyt yhdessä. Jari Puhakka on sanoittanut ja sovittanut kappaleen ”Niin kauan kuin sydämet lyö”. Mukana on ollut myös säveltäjä Esa Nieminen ja Antero Sarkaranta.

– Musiikinteossa tutuiksi ovat tulleet myös muun muassa säveltäjä Kai ”Nakke” Kalteinen ja vaimonsa Sirpa Kalteinen, joka on tehnyt videoita biiseihin.

Työkseen Havantolat pyörittävät omaa LVI-alan yritystään LVI-Palvelu Havantola Oy:tä.

– Töitä on ollut enemmän kuin ehdimme tekemään. Se on toki hyvä asia. Kun minulta kysytään, ehdinkö tulla tekemään jotain työhön tai vaikka musahommaan liittyvää, vastaan, että aina, että ”Tottakai, minulla on yrittäjän kalenteri, siinä on kahdeksan päivää ja päivissä 28 tuntia”, Havantola sanoo nauraen.

– Putkihommat ovat sellainen sukurasite, vettä minulla on tässä jo toisessa polvessa.

Kuka?

Pekka Havantola

Syntynyt vuonna 1976.

Asuu perheineen Vihdin Vanjärvellä.

Tulossa pian toista kertaa isoisäksi.

Menestynyt eri laulukilpailuissa; ylsi muun muassa semifinaaliin Laila & Olavi -laulukilpailussa vuonna 2020.

Osallistuu Keurusselällä ”Loistava laulaja” -kilpailuun tämän viikon lopulla 27.-28. elokuuta.

Mukana marraskuussa pidettävässä Tähtiartisti -finaalissa.

Uusin kappale ”Soihdun toit elämääni” tulossa Spotify-musiikkipalveluun.

Kommentoi