Vihdin uuden kunnanvaltuuston ensimmäinen kokous luottamuspaikkavalintoineen kesti seitsemän tuntia: Leevi Pursiainen (kok.) johtaa Vihdin kunnanhallitusta – Eerikki Viljanen (kesk.) jatkaa valtuuston puheenjohtajana

Vihdin uuden kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa Eerikki Viljanen (kesk.). 1. varapuheenjohtaja on uusi valtuutettu Antti Jokinen (ps.) ja 2. varapuheenjohtaja Pentti Pulkkinen (sd.). Valtuuston puheenjohtajisto valitaan vuosittain.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana aloittaa kesäkuun kuntavaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut, uusi valtuutettu Leevi Pursiainen (kok.). 1. varapuheenjohtaja on vaalien äänikuningas Veli-Matti Laitinen (ps.) ja 2. varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi (sd.). Kunnanhallituksen jäseniä ovat lisäksi Markku Pietilä (kok.), Tuija Sundberg (kok.), Olli Ikonen (sd.), uusi valtuutettu Tiina Haapala (ps.), Mikko Lasanen (kesk.) ja Ida Välimaa (vihr.). Yhdeksänjäsenisen kunnanhallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

11-jäsenistä sivistyslautakuntaa johtaa uusi valtuutettu Petteri Lindfors (kok.) ja varapuheenjohtaja on Terhi Mattila (ps.).

9-jäsenisen elinvoimalautakunnan puheenjohtaja on uusi valtuutettu Petri Lehtiranta (kok.) ja varapuheenjohtaja Pasi Saario (kesk.).

9-jäsenistä hyvinvointilautakuntaa johtaa kuntavaalien äänikuningatar Tiina Noro (kok.) ja varapuheenjohtaja on Jouko Lindfors (kesk.).

7-jäsenisen ympäristölautakunnan puheenjohtaja on Kari Viherkanto (kesk.) ja varapuheenjohtaja Jarmo Hynnälä (kok.).

Äänikuninkaasta kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja.

5-jäsenistä tarkastuslautakuntaa johtaa uusi valtuutettu Heidi Nieminen (sd.) ja varapuheenjohtaja on uusi valtuutettu Jarmo Karjala (kok.)

5-jäsenisen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja on valtuuston ulkopuolelta Ritva Hämäläinen (kok.) ja varapuheenjohtaja Pasi Salonen (ps.).

Sote-kuntayhtymä Karviaisen hallituksessa Vihtiä edustaa viisi jäsentä: Tapio Karjalainen (kok.), Arja Uusitalo (kok.), Tiina Haapala (ps.), Sari Metsäkivi (kesk.) ja Kaddi Talts (sd.).

Karviaisen tarkastuslautakunnan vihtiläisjäseniä ovat Anitta Siponen (kok.), Päivi Suonsivu-Miettinen (kesk.) ja Jorma Jylhäkoski (sd.)

Valtuustoasiain neuvottelukunnan jäseniä ovat valtuustoryhmien puheenjohtajat tai varapuheenjohtajat sekä valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajisto. Puheenjohtajana toimii valtuuston puheenjohtaja.

Hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajan Jouko Lindforsin nimi ja puolue korjattu 10.8.2021 kello 12.56.

Vihdin uusi valtuusto aloitti työnsä äänestelemällä

Järjestäytymiskokous kesti yhteen asti yöllä

Vihdin 43-jäsenisen kunnanvaltuuston voimasuhteet: Kokoomus-Rkp 13 paikkaa, Sdp 8, Perussuomalaiset 8, Keskusta 7, Vihreät 4, Vasemmistoliitto 2, Kristillisdemokraatit 1.

Uuden valtuuston järjestäytymiskokous kesti iltakuudesta kello 00.58:aan maanantaina.

Kokouksessa valittiin jäsenet ja varajäsenet muun muassa kunnanhallitukseen, lautakuntiin ja muille luottamuspaikoille.

Kokousta pitkittivät suhteelliset vaalit, joita käytiin valinnoissa kuudesti. Vastakkain olivat oikeisto-keskustan (29 valtuutettua/ääntä) ja vasemmisto-vihreiden (14 valtuutettua/ääntä) ehdokaslistat.

Luottamuspaikkavalintojen lisäksi valtuusto käsitteli myös muutaman "tavallisen" asian: esimerkiksi hyväksyi kirkonkylän uuden paloaseman hankesuunnitelman.

Kokous pidettiin Nummelanharjun liikuntasalissa ja lähetettiin suoratoistona verkossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat