Lähde turvaamaan pienten lasten koulutietä – Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua

Koulutien turvaajat -kampanja on käynnissä koulujen alkaessa Uudellamaalla, myös Vihdissä.

Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys ja MLL:n Uudenmaan piiri kampanjoivat yhdessä turvallisemman koulutien puolesta. Sadat vapaaehtoiset turvaavat koululaisten suojatien ylityksiä arkiaamuisin koulujen alkaessa.

Koulutien turvaajia tarvitaan, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana kuoli keskimäärin neljä ja loukkaantui yli 300 lasta vuosittain. Jalankulkijoina kuoli joka neljäs ja loukkaantui joka kymmenes. Neljä viidestä henkilövahingosta tapahtui tietä ylitettäessä. Kuolemantapauksista puolet tapahtui suojatiellä. Loukkaantumisista puolet tapahtui suojatiellä.

E nsi viikolla sadattuhannet lapset totuttautuvat liikenteeseen kesäloman jälkeen ja kymmenet tuhannet ekaluokkalaiset vasta opettelevat liikennekäyttäytymistä. Autoilijoiden on kiinnitettävä erityishuomiota pieniin kulkijoihin, joiden havaitseminen voi olla haastavaa ja käytös toisinaan arvaamatonta.

– Koulutien turvaajien tarkoitus on kiinnittää autoilijoiden huomio pieniin liikkujiin ja turvata pienten koululaisten suojatien ylitykset. Turvaajien tehtävä ei ole ohjata liikennettä, vaan toimia huomion ja ajatusten herättäjinä, Jaana Haaparanta MLL:n Uudenmaan piiristä kertoo.

Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua koulutien turvaajiksi. Osallistuminen kampanjaan vie vain puoli tuntia yhtenä arkiaamuna, ja vastineeksi vapaaehtoisena kampanjaan osallistumisesta saa hyvän mielen.

Ilmoittautua voi tästä tai olemalla yhteydessä Jaana Haaparantaan, puhelin 044–7415 376

Kommentoi