Jatka lausetta: Matti Harju uskoo optimismiin ja on virkeimmillään uutta suunnitellessaan

Vihdin Uutisten Jatka lausetta -juttusarjassa tutut vihtiläiset paljastavat uusia asioita itsestään. Tällä kertaa lauseita jatkaa Matti Harju.

Matti Harju tuntee vastustamatonta halua puuttua julkisten investointien kalleuteen: ”Se on vähän hölmöä, koska en pysty siihen juurikaan vaikuttamaan.” Arkisto/Marja Keski-Luopa

Saara Peltola

En olisi ikinä uskonut, että... maauimalan joukkorahoitushankkeeseen osallistuisi melkein 400 sijoittajaa ja 50 000 euron tavoite ylitettäisiin lähes 10 000 eurolla.

Olen virkeimmilläni, kun... pääsen suunnittelemaan jotain uutta ja tekemään laskelmia. Opin numerot ja laskemisen ennen lukemista ja numerot ovat edelleen tärkeitä minulle.

Olen loistava... nukahtaja. Ainoa hyöty armeijan käymisestä oli se, että opin nukahtamaan missä ja milloin vain. Patjoilla, tyynyillä, peitoilla tai lämpötilalla ei ole väliä.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on... että kannattaa olla optimisti. Olen itse parantumattomasti sellainen ja se tekee elämän paljon keveämmäksi. Olen myös teknologiauskovainen eli luotan siihen, että ilmaston lämpeneminenkin saadaan hallintaan uusilla teknologioilla.

Haluaisin matkustaa... nykyään mieluummin maaseudulle kuin kaupunkeihin. Vuokrahuvila hyvän seuran ja ruoan kanssa sopii minulle.

Noloa myöntää, mutta... olen tosi kömpelö käsistäni, epäkäytännöllinen enkä ymmärrä rakennusasioista paljoakaan.

Haluaisin oppia... vielä riitelemään, mutta en usko sen onnistuvan. Minä olen pienestä lapsesta asti pelännyt epäsopua ja konflikteissa helposti vetäydyn.

Kymmenen vuoden päästä olen... toivon mukaan niin pään kuin kropankin osalta vielä kunnossa.

Kotini paras puoli on... vaimoni Tuula. On onni saada vanhentua yhdessä ja kinastella Scrabble-pelissä iltapäiväkahvin ohessa. Toivottavasti näin jatkuu vielä pitkään.

Voisin syödä pelkästään... kalaruokia.

Jännitän... esiintymisiä vieläkin ja sen takia valmistaudun niihin huolellisesti. Kun saa kontaktin yleisöön, jännitys helpottaa.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin... että lapsenlapseni saisivat elää hyvän elämän.

Vihdissä rakastan… Rakastaa-sana on minulle niin vahva, etten ole sitä pystynyt käyttämään enkä käytä nytkään. Vihdin osalta voisin todeta vajaan 40 vuoden kokemuksella Anssi Kelan sanoin, että taidan kuulua tänne.

Tunnen vastustamatonta halua... puuttua julkisten investointien kalleuteen. Se on vähän hölmöä, koska en pysty siihen juurikaan vaikuttamaan. Jäähalliyhtiön avulla on kuitenkin kunnalta säästynyt aika monta euroa.

Inhoan luonteessani sitä, että... olen liian kiltti ja konflikteja välttävä, kuten jo aiemmin totesin. Toisaalta sillä tavalla saa asioita vietyä eteenpäin joskus paremminkin.

Hyvä ystävä on... välttämätön tuki jokaiselle ihmiselle, joten ystävyydestä pitää pitää huolta.

Minut saa liikuttumaan... erityisesti kaunis musiikki. Jos siihen liittyy vielä koskettava sanoitus, kyyneleet valuvat nykyään helposti.

Kun kukaan ei näe... syön salmiakkia. Se on ollut herkkuni jo lapsesta asti, ja omien lasten kanssa rupesin valmistamaan sitä itsekin.

En voi sietää... edunvalvontaihmisiä, jotka pystyvät puhumaan mustan valkoiseksi vakavalla naamalla. Sellaiseen ammattiin minua ei saisi millään!

Minulla on pakkomielle... laittaa maitotuotteet ja muut kylmässä säilytettävät elintarvikkeet takaisin jääkaappiin mahdollisimman nopeasti (Tuula auttoi tässä lauseessa, mutta tunnustan tuon).

Ihailen... suuria humanisteja, musiikin tekijöitä ja urheilijoita; yleensäkin niiden asioiden taitajia, joissa itse olen huono.

Jokaisen kannattaisi joskus lukea.. aikuisena Seitsemän veljestä. Tein sen itse, enkä muista nauraneeni minkään kirjan kanssa niin paljon. Kirjassa on myös koskettavia kohtia ja mainiota ihmiskuvausta. Se on kestänyt ajan kulumisen uskomattoman hyvin.

Jatka lausetta -juttusarjassa tutut vihtiläiset paljastavat itsestään uusia asioita.

Lauseita jatkoi

Matti Harju

Ammatti: Eläkeläinen, työura Valion tuotekehitystehtävissä

Koulutus: Tekniikan tohtori

Perhe: Vaimo, neljä lasta ja kuusi lapsenlasta

Harrastukset: Vihdin Jäähalli Oy, liikunta iän ja koronan sallimissa rajoissa

Kommentoi