Väärä paikka ja väärät laitteet: Aloitteella halutaan muutoksia kirkonkylän senioripuistoon

Vihdin kirkonkylää kehittävä yhdistys Wihdin Tempo on jättänyt kirkonkylään rakennettavaan Senioripuistoon liittyvän kuntalaisaloitteen.

Puiston sijoituspaikka Liukkaanpolun varrella olevan sähkömuuntajan läheisyydessä on väärä. Aloitteen mukaan muuntamo aiheuttaa haasteita ja ylimääräisiä kustannuksia alueen pohjatöissä.

– Oikeampi paikka olisi Liukkaankujan koulun puoleisella sivulla, leikkikentän ja Kappalaisenpolun välissä kesäkioskin vieressä. Tällöin ulkoliikunta-alue on paremmin valvonnassa kesäkioskin ja leikkipaikan välittömässä läheisyydessä. Paikka mahdollistaa myös sen että vanhemmat/isovanhemmat voivat harrastaa kuntoilua samalla kun lapset leikkivät leikkipaikalla, aloitteessa sanotaan.

Myös alueelle suunnitellut laitteet ovat aloitteen mukaan vääriä.

Nyt suunnitteilla olevat laitteet ovat suunnattu ikäihmiselle jotka eivät ilman ulkopuolista apua pääse paikalle. Mielestämme Kirkonkylän asukkaat kaipaavat kunnollista ulkoliikunta-aluetta järkevine laitteineen jossa voi harrastaa liikuntaa ja parantaa lihaskuntoa niin nuoret kuin vanhuksetkin.

Senioripuiston laitteita ollaan tilaamassa Helsingin Pihaleikkiväline Oy:ltä.

– Kyseiseltä yritykseltä löytyy myös hyviä ulkoliikuntavälineitä eli toimittajaa ei tarvitse vaihtaa, aloitteessa sanotaan.

Senioripuiston suunnitelmat on hyväksytty kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa syyskuussa 2020. Puiston kustannusarvio on 90 000 euroa. Suunnitelmaehdotuksesta oli jätetty yksi muistutus. Eläkeliiton Vihdin yhdistyksen muistutuksessa haluttiin muun muassa lisää penkkejä, vähintään yksi katos, jossa pöytä ja penkit, kovapohjaisia hiekkakenttiä pelien pelaamiseen, wc tai wc:n käyttömahdollisuus lähistöllä sekä kävelykepin, rollaattorin ja pyörätuolin esteetön käyttömahdollisuus.

Lautakunnan vastauksen mukaan muistutuksessa esitetyt toiveet voidaan ottaa huomioon alueen suunnittelussa.

Kommentoi