Matkakoti Taikayö avaa ovensa kahvilan yläkerrassa Veikkolassa

Matkakoti Taikayön huone Tuulen viemää. Vesa-Pekka Heikkilä

Kirkkonummen Veikkolassa avautuu kesäkuun aikana Matkakoti Taikayö. Matkakotia on remontoitu reilun vuoden toimineen Mummola Kahvilan yläkertaan.

Matkakoti Taikayön toimitusjohtaja Sofia Lähde kertoo tiedotteessa inspiroituneensa talosta itsestään.

– Vanhemmillani oli Mummola Kahvilan yläkerrassa huoneita tyhjillään keskeisellä paikalla Veikkolassa. Mietimme, että tässä lähellä ei ole juurikaan majoitustoimintaa ja siitä lähdimme ideaa kehittämään.

Matkakodin muodostavat viisi erillistä huonetta sekä yhteinen sali. Matkakotien tapaan kaikissa huoneissa ei ole omia wc-tiloja ja kesän aikana valmistuva keittonurkkauskin on yhteinen. Aamiainen tarjoillaan alakerran aamiaishuoneeseen Mummola Kahvilan keittiöstä.

Matkakodin sisustus noudattaa kahvilan persoonallista tyyliä. Kaikki huoneet ovat erilaisia, ja niiden nimet kuvastavat paitsi sisustusta myös tunnelmaa: Ruusunen, Taikayö, Tuulen viemää, Ylämummo ja Pikkukammari.

– Värit ja menneen ajan tunnelma olivat ehdottomasti ne asiat, joista halusimme sisustuksen muodostuvan. Haluamme olla muista majoituspaikoista erottuva ja mieleen jäävä ainutlaatuisuutemme vuoksi, Sofia Lähde kertoo.

Matkakoti Taikayö ja Mummola Kahvila ovat perheomistuksessa. Kahvilassa emännöi Anne Lähde, Matkakotia ja samassa kiinteistössä olevaa kampaamoa pyörittää Sofia Lähde. Koko talon remontoinnista ja tilojen toimivuudesta vastaa Jari Lähde.

Lisäksi kokonaisuus työllistää sesongista riippuen kahdesta kuuteen työntekijää.

Seuraavaksi taloon remontoidaan saunatilat, joiden yhteyteen on sisäpihalle tulossa poreallas. Nämä tilat ovat vuokrattavissa paitsi matkakodin asukkaille myös muille halukkaille. Suunnitteilla on myös sup-lautojen ja polkupyörien vuokrausta.

– Meillä on paljon erilaisia jatkosuunnitelmia. Olemme hiljattain aloittaneet portugalilaisten viinien maahantuonnin, ja suunnitteilla onkin esimerkiksi viininmaisteluiltoja ja muita tapahtumia, Sofia Lähde lupailee.

Kommentoi