Yritysten personal trainer – ”Kysymys on siitä mitä, milloin ja miten tehdään”

Antti Huhtanen perusti Autopalvelu Antti Huhtanen Oy:n vuonna 2007. Hinauspalvelu Huhtanen toimii saman katon alla Vihdin kirkonkylässä. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Yrityksen liiketoiminnan tehostaminen. Siinä avainsanat Autopalvelu Antti Huhtanen Oy:n tavoitteista, joita Vihdin kirkonkylässä sijaitseva liike lähti tavoittelemaan ammattisparraajan kanssa.

– Kun Heikki Sjöblom otti yhteyttä TosiMuutos Oy:sta, halusin tietää lisää siitä, miten firmaa voisi kehittää paremmaksi, Autohuolto Antti Huhtanen Oy:n vuonna 2007 perustanut Antti Huhtanen kertoo.

– Heikin kanssa käytiin läpi koko liiketoiminnan kuvaus ja mietittiin, miten sitä voisi tehostaa. Kaikki työtehtävät laitettiin paperille ja koko prosessi avattiin.

Prosessin avaamisella Huhtanen tarkoittaa eri työvaiheiden kuvaamista palveluketjun alusta loppuun saakka.

– Kaikki alkaa asiakkaan ensimmäisestä kohtaamisesta siihen saakka, kun palvelu on täysin valmis. Kysymys toiminnan tehostamisessa on siinä, että jokainen työntekijä tietää mitä tehdään, milloin tehdään ja miten jokaisessa tilanteessa ja työvaiheessa toimitaan.

Heikki Sjöblom toteaa toiminnan suoraviivaistamisen olevan tärkeä keino parantaa yrityksen tehokkuutta ja tuottavuutta.

– Vastuuta viedään ruohonjuuritasolle, sinne missä toiminta tapahtuu. Kun asentaja vaihtaa vaikkapa autoon öljyjä, hän tarkistaa samalla myös auton jarrut. Asiakas maksaa vain tilaamastaan palvelusta, mutta on asiakkaan etu, että hänelle tarjotaan tietoa auton kunnosta ja halutessaan mahdollisuus vaikuttaa siihen.

– Prosessoinnin tarkoitus on tähdätä mahdollisimman korkeaan laatuun asiakaspalvelukokemuksessa poistamalla työstä turhaa ”hukkaa”, eli tuottamatonta työtä, Huhtanen jatkaa.

Yhden miehen yrityksenä aloittanut Autopalvelu Huhtanen Oy:ssä työskentelee nykyään 12 työntekijää.

– Yrityksemme työntekijät saavat jatkuvasti koulutusta omaan työhönsä, jotta pystymme vastaamaan kasvaviin haasteisiin jatkossakin erinomaisesti, Huhtanen kertoo.

Huhtanen sanoo suurimpia haasteita olevan tällä hetkellä uusien vaatimusten mukaisen henkilöstön vaikea saatavuus.

– Päteville kavereille tarjoan heti työpaikan. Tällaista yritysten laatuun ja tehokkuuteen paneutuvaa prosessointia olisi mielestäni yhteiskunnallisesti korkea aika alkaa soveltaa myös julkiseen sektoriin läpi linjan, eli niihin ”suojatyöpaikkoihin”, joiden palkat ja kulut me kaikki maksamme, Huhtanen sivaltaa.

Kommentoi