Taikuri vie Vihtiä maailmalle: Henri Kemppainen valmistelee isoa show´ta lokakuulle

Vihdissä asuva taikuri-illusionisti Henri Kemppainen on saanut valmiiksi taikuutta käsittelevän kansainvälisen tv-sarjan ja valmistelee nyt isoa spektaakkelimaista show´ta lokakuulle.

Korona laittoi monen esiintyvän taitelijan ahtaalle, mutta Kemppainen on ollut kiireinen. Virtuaalikeikkojen lisäksi työn alla on illuusion ja elokuvamaisen musiikin yhdistävä Taikarumpu-spektaakkeli, joka saa ensi-iltansa Tampere-talolla lokakuussa.

– Pandemian alussa sovittuihin keikkoihin tuli luonnollisesti peruutuksia. Päätin, etten jää tuleen makaamaan ja asetin itselleni uusia päämääriä. Tein videoita sosiaalisen median kanaviin ja lyhyitä virtuaalisettejä mm. pikkujouluihin.

– Muuttunut tilanne tarjosi myös tilaisuuden aivojen tuuletukseen. Käytin lisääntynyttä aikaani isomman show´n suunnitteluun. Voisi kai sanoa, että jos olisi ollut normaalitilanne, en olisi ikinä suunnitelmissani näin pitkällä, Kemppainen pohtii nummelalaisen kahvilan terassilla.

Kemppainen puhuu Tampere-talolla lokakuussa ensi-iltansa saavasta Taikarumpu-show´sta innostuneena ja kertoo sen olevan jotakin, mitä Suomessa ei ole ennen näin isossa mittakaavassa nähty. Taikarumpu on Kemppaisen lapsuudenaikainen haave.

– Minusta lapsenmielisyys on tärkeää säilyttää, sillä lapsellahan tunnetusti on ne parhaimmat ideat. Niitä hulluimpia pitää uskaltaa viedä eteenpäin, Kemppainen hymyilee ja kiittelee tiimiään, johon kuuluvat mm. ohjaaja Sami Saikkonen, The 69 Eyes -yhtyeestä ja Radio Rockista tuttu rumpali Jussi 69 sekä musiikista vastaava säveltäjä Johnny Lee Michaels.

– Rokkari ja taikuri on rajoja rikkova yhdistelmä. Jussi 69 on karismaattinen persoona, joka tuo taikuuteen sellaista rytmiä, että kannattaa ajella Vihdistäkin asti katsomaan, Kemppainen virnistää.

Ohjaaja Sami Saikkonen on Kemppaiselle voima, joka tuo esityksiin itsevarmuutta.

– Olemme olleet viikoittaisissa palavereissamme taikuuden pauloissa ja viihteen tekemisen syvässä ytimessä. Tanssissa ja taikuudessa on paljon samaa, Kemppainen sanoo.

Tampere-talon spektaakkelin lisäksi Kemppainen on tuonut nykyistä kotikuntaansa Vihtiä tunnetuksi Magic in Lapland -tv-sarjassaan. Kansainvälinen tv-sarja tuo Vihdin ja koko Suomen luonnon mystisimmät ja kauneimmat kohteet koko maailman tietoon.

Sarjan taikuuksien takaa löytyy Kemppaisen lisäksi joukko kansainvälisesti tunnettuja nimiä, ja apua suunnitteluun on saatu kymmeniltä alan huipuilta eri puolilta maailmaa. Kertojaäänenä sarjassa toimii Peter Franzén. Venla-palkitun NTRNZ Median kanssa yhdessä toteutettua sarjaa esitettiin ensimmäisenä Suomessa Finnairin lentokoneissa.

– Vihdin osuuksia on kuvattu mm. Otalammen uimarannalla ja Kokkokalliolla. On ollut ihan huikeaa tehdä kansainvälistä sarjaa omassa kotikunnassa, Kemppainen sanoo.

Tv-taikuutta Kemppainen luonnehtii haasteelliseksi. Esiintymisen ja yleisön reaktioiden pitää säilyä uskottavana – kameroista huolimatta. Tekniikan kehittyminen ja isot screenit ovat hyvänä apuna välittämään pieniä yksityiskohtia isolle yleisölle.

Taikuri

Elämän mittainen ura

Henri Kemppainen tiesi jo nuorena haluavansa isona taikuriksi. Ensimmäisen kosketuksen taikuuteen mies sai jo 5-vuotiaana katsellessaan tv:stä Paul Danielsin taikashow´ta.

– Kun opin lukemaan, lainasin kirjastosta taikuuteen liittyviä kirjoja. Yksi suosikeistani on ollut taikurimestari Reijo Salmisen kirjoittama Taikuutta.

Ensimmäisen taikashow´ni esitin koulun joulujuhlassa alakouluikäisenä, Kemppainen sanoo.

Kainuun Hyrynsalmelta kotoisin oleva Kemppainen asuu puolisonsa ja pian kolme vuotta täyttävän lapsensa kanssa Nummelassa. Vihti ja kotipaikka Nummela edustavat kansainväliselle taikurille paikkaa, jossa pääsee rauhoittumaan hektisen viihdebisneksen vastapainoksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat