Valokuvaajien suosikkikuvat – Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely on esillä kirkonkylän kirjastossa

Evelin Vesanen katsoo Vihdin Valokuvaseuran Helena Neffin valokuvaa. Saara Peltola

Saara Peltola

Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely on esillä kesäkuun loppuun asti kirkonkylän kirjastossa. Vuosinäyttely on perinne monen vuoden takaa, mutta viime vuonna se jäi järjestämättä koronatilanteen takia.

Tällä kertaa vuosinäyttelyssä on nähtävillä 29 kuvaa eri kuvaajilta ja erilaisista aiheista.

Vihdin Kameraseuran hallituksen jäsen Evelin Vesanen kertoo, että jokainen seuran valokuvaaja on saanut lähettää itse valitsemansa teoksen esille.

– Esille on tuotu sellaisia kuvia, jotka ovat kuvaajille mieluisimpia. Mukana on myös kansainvälisissä ja kansallisissa kilpailuissa menestyneitä kuvia, Vesanen kertoo.

Yhtenäistä sisällöllistä teemaa näyttelyssä ei siis ole, ja kuvia löytyy niin ihmisistä, eläimistä kuin maisemistakin. Luontoaiheisia kuvia näkyy enemmän toisella seinällä, kun taas toisella seinällä vierekkäin ovat kuvat ihmisistä ja kaupunkimaisemista.

– Muutama vuosi takaperin näyttelyn teema on ollut kilpailuissa menestyvät kuvat, mutta kaikki eivät osallistu kilpailuihin, joten tämä tapa on todettu paremmaksi, Vesanen selittää vuosinäyttelyn kokoamisesta.

Moni kameraseuran jäsenistä kuitenkin osallistuu kilpailuihin, ja kansainvälistä menestystäkin on saavutettu, Vesanen kertoo. Vuonna 2019 Itävallan Trierenbergissä järjestetyssä maailman suurimmassa valokuvanäyttelyssä Vihdin Kameraseura nappasi ensimmäisen sijan valokuva- ja digikuvan yhdistetyssä sarjassa.

Retkiä tehdään myös silloin, kun toisten kaupunkien seurat tarvitsevat kilpailuihin tuomareita. Vihdin Kameraseura on matkustanut kilpailu-, tuomarointi- ja kuvausretkille esimerkiksi Turkkiin, Koreaan ja Englantiin.

Vihdin Kameraseura järjestää myös omia kilpailuja, joissa parhaiten menestynyt saa vuoden lopussa vuoden kuvaaja -tittelin.

Seuran toimintaan kuuluu kilpailujen lisäksi joka toinen viikko järjestettävät kerhoillat, joissa jäsenet antavat myönteistä kritiikkiä toisilleen. Kerhoilloissa saadaan myös opetusta ja informaatiota alan erikoisosaajilta.

Vesanen kertoo, että valokuvaseura tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, mm. Vihdin kunnan kanssa on paljon yhteistyötä erilaisissa projekteissa. Tällä hetkellä seuralla on Vihdin kotiseutulehti Pertun Postin kanssa projekti, jossa kuvataan Vihdin kyliä.

– Jäseniä on eri puolilta Vihdin kyliä, ja hauskaa, että kuvaajat pääsevät kuvamaan oman kylänsä kauneimpia paikkoja.

Kameraseura

Vihdin Kameraseuran perinteinen vuosinäyttely on esillä Vihdin kirkonkylän kirjastolla (Nietoinkuja 1) kesäkuun loppuun saakka. Avoinna omatoimikirjaston aukioloaikoina sekä kirjaston palveluaikoina

Vihdin Kameraseura on vuonna 1985 perustettu noin 60 jäsenen yhdistys

Seura kokoontuu kerhoiltoihin joka toinen viikko

Seura järjestää omia valokuvauskilpailuja sekä osallistuu kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Kommentoi