Vihkimisten määrä Vihdissä lähes entisenlainen – vielä ehtii kesällä naimisiin

Vihdin kirkon käytävää astelee tänä kesänä useampi hääpari kuin viime vuonna, joka oli hyvin hiljainen hääkesä. Maija-Liisa Nyman

Ninnu Perälä

Nyt tanssitaan taas häitä! Vaisun edeltäneen kesän jälkeen Vihdin seurakunnasta kerrotaan, että kuluvan kesän varaustilanne näyttää jo varsin tyypilliseltä vihkimisten suhteen.

– Viime kesä oli hiljainen, mutta nyt näyttää jo ihan hyvältä, ja varaustilanne on jo niin sanotusti astetta normaalimman näköinen. Voisi sanoa, että vihkimisiä on varattu vähintäänkin kohtuullisesti, toimistosihteeri Päivi Putkonen-Hegazi Vihdin seurakunnasta sanoo.

Putkonen-Hegazi tarkastelee varauskirjaa ja päätyy tulokseen 20 varauksesta.

– Muutamat häät on jo juhlittu. Kesäkuulle on varauksia viisi kappaletta ja heinäkuulle kuusi. Elokuu hämyisine iltoineen on suosituin kuukausi. Vielä mahtuu mukaan, Putkonen-Hegazi hymyilee, ja toteaa, että vihkivarauksia tehdään koko ajan.

Menneinä vuosina vihkikirkko on tyypillisesti varattu hyvissä ajoin – lähestulkoon vuotta aikaisemmin, mutta nyt moni kokeilee kepillä jäätä, ja hetkessä eläviä onnistaa. Halutuille päivämäärille on löytynyt aikoja lyhyemmälläkin varoitusajalla.

– Vihdin kirkkoon voidaan ottaa tällä hetkellä 150 ihmistä. Tällä määrällä pystymme takaamaan riittävät turvavälit. Normaalisti kirkkoon mahtuu kuutisensataa ihmistä. Seuraamme tarkasti AVI:n määräyksiä, ja tilanne elää koko ajan, Putkonen-Hegazi toteaa.

Kysyntä on vilkastunut ja hyvä niin.

Turvaväleistä, turvallisuudesta ja Alueviraston määräyksistä puhuu myös suntio Vaula Veirala, joka huomauttaa, että häitään suunnittelevan ja juhlivan kannattaa varmistaa ajantasaiset ohjeet seurakunnan nettisivuilta. Koko ajan päivittyvässä koronatiedotteessa on mainittu kutakin seurakunnan toimipaikkaa koskevat henkilörajoitukset. On myös varauduttava myös pandemiatilanteen äkilliseen huonontumiseen.

– Protokolla menee niin, että Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on yhteydessä meidän kirkkoherraamme, joka puolestaan konsultoi Karviaisen tartuntatautilääkäriä. Turvallisuus on meille tosi tärkeä asia. Maskisuositus on vahva, ja käsidesiä on käytössä paljon, Veirala toteaa.

Villa Joutsela on suosittu hääpaikka. Yrittäjä Mika Hanski kertoo, että tilaisuuksia on varattu ”ihan mukavasti”, ja melkein kaikki kesän viikonloput ovat jo täynnä.

– Häävarauksiakin on, ja yhdet häät on jo juhlittu. Muutamat isommat ja muutamat pienemmät häät on vielä tulossa, Hanski kertoo, ja toteaa Joutselan tilan maksimirajoituksen olevan 75 henkeä.

– Häissä se on kyllä yleensä ihan riittävä määrä. Meillä on myös iso ulkoalue, jossa voidaan juhlia turvallisesti, Hanski sanoo.

Myös Vihdin Pirtiltä viesti on saman suuntainen, joskin pienemmällä tilalla on myös pienemmät henkilörajoitukset.

– Kysyntä on vilkastunut ja hyvä niin. Häät vaativat yleensä pidempää suunnittelua, mutta tänäänkin tuli juuri yksi kysely. Pirtin tiloissa saa olla maksimissaan 30 henkilöä. Kunnan koronaryhmä tekee päätökset henkilömääristä, kunnan tilavaraussuunnittelija Wolfgang Ehgartner kertoo.

Faktaa

Vihdin seurakunnassa on vielä tilaa kesän vihkimisille.

Rajatuissa ulkotiloissa kokoonnutaan tällä hetkellä ilman henkilömäärärajoituksia.

Mikäli hääpari haluaa, onnistuu tilaisuuden striimaaminen verkkoon Vihdin seurakunnan puolesta.

Kommentoi