Kuntavaalit: | ”Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa” – Vaalikone: vihtiläisehdokkaista yli puolet on sitä mieltä, että lisää ulkomaalaista työvoimaa tarvitaan

Olisi hyvä, että kuntaani tulisi lisää ulkomaalaista työvoimaa.

Tämä väite löytyy Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan yhteisestä vaalikoneesta – ja se jakaa ehdokkaita.

Väitteen kannalla on yli puolet ehdokkaista: lähes 53 prosenttia vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on väitteen kanssa samaa mieltä tai täysin samaa mieltä.

Sen sijaan reilu 33 prosenttia on eri mieltä tai täysin eri mieltä väitteestä. Reilu 14 prosenttia vastaajista on valinnut ei osaa sanoa -vastausvaihtoehdon.

Vaalikoneeseen on vastannut 133 vihtiläistä kuntavaaliehdokasta.

Väitteen kannalla on vihreiden ehdokkaista reilu 86 prosenttia ja vasemmistoliiton ehdokkaista 80 prosenttia.

– Parasta on, että työ löytää tekijänsä tekijän passista riippumatta. Väestö vanhenee, syntyvyys pienenee ja työllisten määrä vähennee – se mikä koskee Suomea, koskee myös Vihtiä. Parhaassa tapauksessa maan rajojen ulkopuolelta tullut työvoima muuttuu kuntalaiseksi ja naapuriksi, perustelee Erja Väyrynen (vihr.), joka on täysin samaa mieltä.

Kokoomuksen ehdokkaista noin 62 prosenttia on väitteen kannalla, demareiden ehdokkaista yli 61 prosenttia ja keskustan ehdokkaista niukasti yli puolet: noin 54 prosenttia.

– Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa erityisesti palvelualoille, Camilla Bonden (kok.) kommentoi. Hän on samaa mieltä väitteestä.

– Mielestäni työntekijän kansalaisuudella ei ole väliä, jos hän osaa työnsä, kommentoi Karita Rodas-Peräkylä (sd), joka myös on samaa mieltä.

– Ulkomaalaisilla on kova työmoraali ja he tekevät hyvää työtä, mutta se ei ole hyvä jos haluaville Vihtiläisille ei riitä töitä, Juuso Lyytikäinen (kesk.) perustelee eri mieltä -vastaustaan.

Kristillisdemokraattien ehdokkaista reilu 57 prosenttia on väitteestä eri mieltä ja perussuomalaisten ehdokkaista jopa päälle 75 prosenttia.

– Etusijalla omat kuntalaiset. Työllistetään kuntalaisemme ensin, perustelee Katja Kulta (ps.), joka on täysin eri mieltä.

– Oikea ja tilanteen mukainen ulkomaisen työvoiman lisääminen on hyvä, kun se on perusteltua, John Remes (kd.) kommentoi. Hän on eri mieltä väitteestä.

Valitsijayhdistys Panu Huuhtasen ehdokas ja Suomen kansa ensin -ehdokas ovat myös väitettä vastaan.

Rkp:n kaksi ehdokasta, feministisen puolueen ehdokas ja Liike nyt -ehdokas ovat sen sijaan samaa mieltä väitteestä.

– Vihdissä on tilaa kantasuomalaisille ja ulkomaalaisille. Meidän pitäisi houkutella uusia asukkaita rakentamaan elämänsä Vihtiin. Tarvitsemme uusia yrityksiä tuottamaan palveluita paikallisesti, maanlaajuisesti sekä globaliisti, perustelee Fredrik Blomberg (rkp.), joka on täysin samaa mieltä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat