”Parempi on tehdä vähän hyvällä mielellä, kuin paljon huonolla” – hierojayrittäjä Harri Sarajärvi on keksinyt hoitopöydälleen myös toisenlaista käyttöä

Yrittäjä Harri Sarajärven koti taipuu moneen. Nyt hierontapöydällä komeilee kitara, jota Sarajärvi on huoltamassa. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Nummelassa asuva ja kotonaan työskentelevä Harri Sarajärvi on tyytyväinen työoloihinsa.

– Kotona työskentelyn etuja ovat muun muassa se, ettei aikaa kulu työpaikalle siirtymiin. Mielestäni joustavat työajat ovat myös yksi valtti, hierontayrittäjänä vuodesta 2006 lähtien työskennellyt Sarajärvi sanoo.

– Toisinaan olen valmiina pikaisiinkin ajanvarauspyyntöihin, niin kuin kävi viimeksi viime viikolla.

Kotona työskentelyn eduiksi hän lisää sen, että hierontapyykkiä ei tarvitse kuljettaa pesuun muualle.

– Myös harrastukset, vaikka musisointi kesken työpäivän käy kätevästi kotona.

Sarajärvi valmistui vuonna 2006 koulutetuksi hierojaksi ja samana vuonna hän perusti yrityksensä Hieronta Aceleran.

– Asiakkaiden kanssa pyrin kuuntelemaan enemmän heitä kuin puhumaan itse. En ole niinkään kiinnostunut isosta varallisuudesta, vaan hyvin tehdystä työstä. Se palkitsee minua.

– Olen aina halunnut tehdä käsilläni kaikenlaista, ammatikseen myös kitaroita kotonaan huoltava Sarajärvi sanoo.

Sarajärvi on ensimmäiseltä ammatiltaan tietotekniikan mekaanikko ja hän työskenteli erilaisten elektroniikka-alan töiden parissa kymmenisen vuotta.

– Hieronta tuli sattumien kautta uravalinnaksi, kun elektroniikka-alan työtilanne huononi ja mielessäni oli jo aiemmin käynyt etsiä liikkuvampaa työtä.

– Nautin työstäni, kun saan auttaa ihmisiä ja edistää heidän terveyttään sekä hyvinvointia, omien kokemusteni ja lisäkoulutuksen avulla.

Sarajärvi sanoo haluavansa olla ihmisille avuksi.

– Olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Haluan aina luoda hoitotapahtumasta rennon tuokion. Huumoria pitää olla. Uskon ihmisen olevan tehokkaimmillaan silloin, kun hänellä on hauskaa.

– Parempi on tehdä vähän hyvällä mielellä kuin paljon huonolla.

Toimistohuoneen virkaa toimittaa Sarajärven kotona makuuhuone. Saunassa kuivataan pyykkiä ja säilytetään liikunta- ja hierontatarvikkeita.

– En pidä saunomisesta, joten tila toimii varastona hyvin.

Hierontapöytä on säädettävissä myös seisaaltaan tehtäville kitaran huoltohommille.

– Sivutoimiseksi ammatiksi tästä on vielä pitkä matka, mutta en pidä mahdottomana, että se joskus toteutuisi, Sarajärvi sanoo.

Koronapandemia on tuonut myös Sarajärven työhön omat haasteensa.

– Olen ajatellut sen niin, että kun töissä on hetki hiljaisempaa, minulla on aikaa huolehtia itsestäni. Työ vaatii kuitenkin fysiikkaa. Kuntoilen uimalla ja pyöräilemällä.

– Hierontapöydälläni onnistuu myös vatsa- ja selkäjumpat kahdesti viikossa, kun hieman ensin säätelen sitä tähän käyttötarkoitukseen.

Hieroja huoltaa myös itseään

Harri Sarajärvi on elämänsä aikana harrastanut monenlaista käsillä tekemistä. Hän on rakentanut muun muassa pienoismalleja, harrastanut kitaransoittoa ja korjannut soittimia.

– Pidän monista liikuntamuodoista, joista erilaiset kestävyyslajit ovat mieleisiä nykyään, ”terveysliikunta”- periaatteella.

Kommentoi