Politiikkaperjantai: Uusi tapa tehdä yhteistyötä vihtiläisehdokkaiden kesken

Satu Mali (vihr.), Päivi Åhlgren (kd.), Janne Ripatti (sd.), Heidi Seppälä (rkp.), Mikko Tsutsunen (ps.), Antti Huttunen (kesk.), Teemu Leino (vas.) ja Joonas Kairajärvi (kok.) haluavat tehdä yhteistyötä vaalien jälkeenkin. .

Mikä saa kahdeksan eri puolueen ehdokkaat kokoontumaan yhteen, vaikka osittain arvot sekä mielipiteet voivat poiketa paljonkin toistansa? Vastaus on: usko yhteistyön voimaan.

Politiikkaperjantai on Facebookissa oleva ryhmän sivu, joka jakaa mm. videoiden muodossa ehdokkaiden ajatuksia ja mielipiteitä Vihtiin liittyvissä asioissa.

Jäsenet koostuvat kahdeksan eri puolueen kuntavaaliehdokkaista, jotka haluavat tehdä myös kuntavaalikampanjaa uudella ja raikkaalla tavalla.

Kokoomuksen, Rkp:n, Keskustan, Perussuomalaisten, Sdp:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaat päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja näyttää, että yhteistyö on avain Vihdin menestykseen. Moni näistä kahdeksasta ehdokkaasta oli toisilleen entuudestaan tuntematon, joten yhteistyötä on lähdetty rakentamaannollasta.

Projektin tarkoitus on ennen kaikkea osoittaa, että vaikka arvot eivät aina kohtaa, niin ihmiset kohdataan aina ihmisinä, ilman vihapuhetta. Asiat sen sijaan voivat välillä riidellä keskenänsä.

Kaikkein tärkeintä näiden ehdokkaiden mielestä on se, että Vihdin kehityksen edellytyksenä on yli puoluerajojen kattava ja kantava yhteistyö.

– Projektin aikana olemme huomanneet, että aktiivisuus ja yhdessä tekeminen on se tapa, jolla Vihtiä viedään menestyksekkäästi eteenpäin. Päätökset tulee aina tehdä niin, että se on koko Vihdin kunnan etu ja kaikkien vihtiläisten parhaaksi, sanovat Joonas Kairajärvi (kok.), Heidi Seppälä (rkp.), Antti Huttunen (kesk.), Mikko Tsutsunen (ps.), Janne Ripatti (sd.), Satu Mali (vihr.), Teemu Leino (vas.) ja Päivi Åhlgren (kd.).

– Yksi projektin kantavia voimia on myös ennakkoluulottomasti lähteä tutustumaan vastapuolen ehdokkaaseen ja olemmekin huomanneet, että meillä on monia kosketuspintoja, jotka meitä yhdistää.

– Olemme myös huomanneet, että on helppo piiloutua omien ennakkoluulojen taakse ja maalata uhkakuvia, vaikka loppujen lopuksi taustalla onkin aivan erilainen ihminen vastassa mitä alkuun on ajatellut. Politiikkaperjantain “peukkujengi” pyrkii myös vaalien jälkeen jatkamaan aktiivista kannanottoa vihtiläisten arkeen liittyvissä asioissa.

Kahdeksikko haluaa muistuttaa kuntalaisia äänestämisen tärkeydestä.

– Meillä on myös sinulle tärkeä viesti: muista äänestää!

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi