Koronarokotus Karviaisessa: ajanvaraus avautuu kaikille 16 vuotta täyttäneille

Koronarokotuspisteitä on Karviaisessa kolme, yksi niistä on Kirkkoniemen koulu Vihdin kirkonkylässä. Arkistokuva/Maija-Liisa Nyman

Vesa Valtonen

Vihdissä ja Karkkilassa avautuu keskiviikkona ajanvaraus koronarokotukseen kaikille 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Karviaisen vs. valmiuskoordinaattori Joanna Immonen kertoi tiistaina toisenkin ilouutisen: ensi viikoksi odotetaan linjauksia 12-15-vuotiaiden koronarokotusten aloittamisesta.

– Vuonna 2005 syntyneen tulee olla täyttänyt 16 vuotta rokotettaessa. Ajanvaraus sähköisesti edellyttää vahvaa tunnistautumista, mutta sen voi tehdä myös puhelimitse takaisinsoittojärjestelmän avulla. Rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokote, Immonen listaa.

Samalla hän vinkkaa, että tehosterokotteen ajankohta kannattaa varata samalla kun varaa ensimmäistä rokotetta.

– Ohjeet verkkosivuilla ovat selkeät!

Joanna Immosen mukaan koronarokotukset ovat Karviaisen alueella edenneet hienosti: 50-59-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on nyt saanut 78 prosenttia ja 40-49-vuotiaistakin 62 prosenttia.

– Seuraavastakin ikäluokasta eli 30-39-vuotiaista on rokotettu jo lähes 30 prosenttia, Immonen avaa tilastoja.

Karviaisen tartuntatautilääkäri Niko Partanen muistuttaa, että ensimmäisen koronarokotteen saamisen jälkeen varotoimet on todellakin syytä pitää entisellään: hygienia, kasvomaski ja riittävät turvaetäisyydet.

Kommentoi