Etätyön hyödyt ovat yllättäneet niin työnantajat kuin työntekijätkin Vihdissä: ”Ajan säästö on iso etu”

Lankapajan myyntipäällikkö Heikki Penttilä on tottunut etätyöntekijä. Tarpeen vaatiessa kotitoimistolta Vihdin kirkonkylältä pääsee tehtaalle kymmenessä minuutissa. Ninnu Perälä

Ninnu Perälä

Vihtiläisen metallialan sopimusvalmistusta tarjoavan Lankapaja Oy:n toimitusjohtaja Kari Timgren kertoo etätyön olleen monelle lankapajalaiselle tuttua jo pandemiaa edeltäviltäkin ajoilta. Pandemian aikana etätyöt ovat lisääntyneet arviolta 50 prosenttia.

– Teen paljon etänä itsekin. Ajan säästö etänä tekemisessä on merkittävä etu. Ei tunnu enää mielekkäältä ajaa tunnin palaveria varten kolmen tunnin matkaa Jyväskylään, Timgren toteaa.

Ihan kokonaan etänä toimivaan työyhteisöön Timgren ei kuitenkaan usko. Ihmiset tarvitsevat kanssakäymistä ja kontaktia työyhteisöön.

– Itse ainakin tulen työpaikalle tekemään nimenomaan töitä. Kotona Hesari, leikkamaton nurmikko ja muut houkutukset ovat liian lähellä, ja itsekuri on usein koetuksella. Myöskään myyntityön kannalta etätyö ei ole se paras mahdollinen vaihtoehto, sillä vaikka mekin ihan konkreettista tuotetta myymme, on kaiken takana aina ratkaisujen löytäminen. Asiakkaan tarpeet ymmärtääkseen myyjän on tunnettava asiakkaan prosessit. Tämä vaatii vuorovaikutusta, eikä se onnistu pelkän virtuaaliyhteyden avulla, Timgren tietää.

Lankapajan Suomen lähes kaksisataapäinen henkilökunta on välttynyt yhtä altistusta lukuun ottamatta koronatapauksilta, mutta Ruotsin Skillangarydin tehtaan 30 henkilöstöstä jopa puolet ovat sairastaneet koronan.

– Yksi jopa kahdesti. Se on tosi ikävää, Timgren sanoo.

Myös betonirakentamiseen erikoistuneen, Nummelassa pääkonttoria pitävän nummelalaisen Consolis Parman henkilöstöjohtaja Leila Slotte-Palmula kertoo yhtiön toimihenkilöistä valtaosan siirtyneen etätöihin. Etätöiden sujuvuudesta on tehty kaksi henkilöstökyselyä, ja vastausten perusteella etätyöhön suhtaudutaan pääsääntöisesti positiivisesti.

– Tosin keväällä 2020 päiväkotien ja koulujen sulkujen aikana kotona tehtävät työt aiheuttivat haasteita pienten lasten vanhemmille. Etätyöt eivät myöskään sovi kaikille, ja sosiaalisten kontaktien puuttuminen on huomioitava, Slotte-Palmula toteaa.

Myös ergonomiaan liittyvät asiat ovat aiheuttaneet haasteita. Slotte-Palmula kiitteleekin henkilöstönsä kekseliäisyyttä niihin liittyvissä ratkaisuissa. Digitaaliset työtavat on otettu nopeasti haltuun. Keskittymistä ja työrauhaa vaativissa töissä työn tehokkuuden on havaittu etätöissä jopa parantuneen.

Työajan seurannan lähtökohta on Slotte-Palmulan mukaan luottamus työnantajan ja työntekijän välillä.

– Aivan varmasti etätöitä tullaan jatkamaan yhteiskunnan jälleen avauduttua. Keskustelemme parhaillaan uusista käytännöistä, ja jonkinlainen etä- ja konttoritöiden hybridimalli on varmasti paras ratkaisu tulevaisuudessa, Slotte-Palmula sanoo.

Doka Oy:n Riku Koskinen kehuu oman työpaikkansa etätyöhön liittyvää valinnan mahdollisuutta ja rullaavaa järjestelmää, jossa vuorotellaan kuka työskentelee etänä ja kuka toimistolla.

– Etätyölle riittää kyllä tulevaisuudessakin kannattajia, ja se tulee varmasti olemaan mahdollisuus jatkossakin. Erityisesti sellaiset tekijät, joilla työmatka on pidempi, pitävät etätöistä. Työmatkoissa säästetty aika on iso plussa. Minusta se on parasta, että voi valita itse, Koskinen sanoo.

Etätyö

Parasta on työrauha

Lankapaja Oy:n myyntipäällikkö Heikki Penttilä on tottunut etätöihin, ja sanoo, että kotona työskentelyssä parasta työrauha ja tehokkuus.

Penttilän rutiineihin kuuluvat aikaiset työaamut ja päivisin pitkä lenkki. Iltaisin jatketaan töiden parissa – siitä mihin aamulla jäätiin. Illat venyvät joskus pitkiksi, ja vaikka etätyön vapaampi aikataulutus Penttilää miellyttääkin, on haittapuolena päivien puuroutuminen.

– Kotona työkeskeisyys korostuu, ja työn suhde vapaa-aikaan hämärtyy. Tiistait tuntuvat nykyään samanlaisilta kuin lauantait. Sitä saattaa ihan hyvin hoitaa työasioita lauantai-iltaisin puoli kymmeneltä, Penttilä miettii.

Kommentoi