Vihdin seurakunnan kesämusiikkia: yhteislaulua ja konsertteja

Ensemble 195 esiintyy kesäkonsertissa, joka lähetetään suorana lähetyksenä Vihdin seurakunnan YouTube-kanavalla. Jaakko Paarvala

Vihdin seurakunnan johtava kanttori Kaisa-Leena Hannikainen kertoo perinteisen Vihdin kirkon kesäkonserttisarjan toteutuvan tänäkin kesänä - livenä tai vähintään YouTube-lähetyksinä.

Kesäkuun ensimmäisenä torstaina 3.6. klo 19 lähetetään YouTube/Vihdin seurakunta -kanavalla suorana lähetyksenä ensimmäinen kesäkonsertti Vihdin kirkosta.

Torstain konserttiin saa tulla paikan päällekin: uusien rajoitusten mukaan kirkkoon otetaan 125 henkilöä.

Kesän ensimmäisessä konsertissa esiintyy Ensemble 195, jossa klarinettia soittaa Niina Selin, viulua Anna Husgafvel, viulua Emilia Karjunen, alttoviulua Pisku Ristiluoma ja selloa Jussi Viitala. Ensemble 195 esittää mm. B. H. Crusellin Klarinettikvarteton no 2 c-molli ja W. A. Mozartin Klarinettikvinteton A-duuri.

– Seuraavat torstai-iltojen musiikkitilaisuudet ovat yhteislaulutilaisuuksia Pyhän Birgitan kirkolla, Hannikainen kertoo.

Nämä järjestetään 10.6. ja 17.6. klo 19. Sateella tilaisuuksia ei järjestetä. Laulattajina Pyhän Birgitan kirkolla ovat kesäkanttori Aino-Maria Ollikainen sekä joukko kirkkokuorolaisia ja pelimanneja.

Musiikkia on kesäkuussa tarjolla myös Nummelassa: keskiviikkona 16.6. klo 18 järjestetään Nummelan seurakuntakeskuksen pihalla ”Ihan pihalla” -yhteislaulutilaisuus, laulattamassa ovat Ulla Eho-Saario ja Timo Saario.

Myös muina kesäkuun keskiviikkoina on rajoitusten niin salliessa klo 12 yhteislaulutuokio Nummelan seurakuntakeskuksella – tilanteesta riippuen ulkona tai sisällä.

– Jos hyvin käy, myös juhannusaattona pääsee kirkkoon konserttiin, mutta siitä lisää vasta, jos se tulee mahdolliseksi, Hannikainen kertoo kesäkuun musiikkitilaisuuksista. Hän muistuttaa myös Suvivirsi-tapahtumasta 5.6. kirkonmäellä. Kunhan turvavälit toteutuvat, kaikki halukkaat saavat tulla paikan päälle laulamaan.

Heinäkuussa konsertit jatkuvat.

Torstaina 1.7. klo 19 esiintyy Barokkiyhtye Galantina. Torstaina 8.7. on vuorossa monipuolisella ohjelmallaan Selloduo Varonen. Torstaina 15.7. esittää pianisti Jouni Somero ”Bachia sinulle”. Torstaina 22.7. esiintyy Watercolors-yhtye, jossa soittavat oboisti Janne Saarinen, vibrafonisti Ilkka Uksila ja kontrabasisti Joonas Tuuri. Heinäkuun viimeisen torstain 29.7. esiintyjinä ovat Saana-Maria Tenkanen, sopraano, Taru Muranen, altto, Paavo Muranen, tenori, Aino-Maria Ollikainen, urut, sekä jousiyhtye.

Kesäkonserttisarjan viimeisessä konsertissa 5.8. esiintyvät EMOn Kamut ja Olavi Rantapuu viulisti Maarit Kyllösen johdolla.

– Kuten on jo opittu, kaikki voi muuttua, ja siksi on tärkeätä seurata ajantasaista tiedotusta kaikesta tästä Vihdin seurakunnan nettisivuilla ja lehtien kirkollisissa ilmoituksissa, Kaisa-Leena Hannikainen muistuttaa.

Kommentoi