Lohja muita edellä rokotuksissa – Karviaisen johtaja: "Tämä on herättänyt kysymyksiä"

Rokotteita pistetään sitä mukaa kun niitä kuntiin saadaan. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Karviaisessa avattiin viime viikolla rokotusten ajanvaraus 35-39-vuotiaille ja tällä viikolla avataan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle, 30-34-vuotiaille.

Lohjan tahdissa Karviaisessa ei kuitenkaan olla, sillä naapuripitäjässä on avattu viime viikolla rokotukset jo 16-vuotiaillekin.

– Ymmärrettävästi tämä on herättänyt kysymyksiä meidän päässä, Karviaisen johtaja Timo Turunen toteaa.

Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka kertookin, että Lohjan rokotuksista on keskusteltu läntisen Uudenmaan rokotustyöryhmän kokouksessa, jossa mukana oli myös Hus-apteekin edustaja.

– Yksiselitteistä vastausta tilanteeseen ei saatu.

Laukka kertoo, että tilannetta on selitetty väestön demografisilla eroilla sekä sillä, että Lohja on aiemmin saanut Pfizerin rokotevalmistetta, jota tuli maahan enemmän kuin esimerkiksi Karviaisen saamaa Modernan rokotetta.

– Fakta on, että ero ei selity millään muulla kuin sillä, että Lohja on saanut enemmän rokotteita kuin muut kunnat, Laukka toteaa.

Hän kertoo olevansa henkilökohtaisesti harmissaan tilanteesta ja käyttäneensä työryhmän kokouksessa ”erittäin napakan puheenvuoron”.

Hän myös kertoo asian herättäneen harmistusta laajemminkin.

– Tämä on erittäin ikävä asia muille kunnille ja on herättänyt paljon keskustelua Uudellamaalla. Tasapuolisuus kuntien kesken on tärkeätä.

Kommentoi