Gallup: Oletko ottanut koronarokotteen?

Kristiina Kohvakka. Annukka Tallberg

Kristiina Kohvakka, 68, Nummela

– Sain rokotuksen kuukausi sitten. Minulle oli itsestään selvää, että otan rokotteen ja odotin sitä. Olen kokenut korona-ajan melko raskaaksi. Ystävien tapaaminen on jäänyt ja lähiperhettä olemme tavanneet maskien kanssa. Kuulun riskiryhmään. Aiemmin tilasimme ruokaostokset verkosta, ja vasta viime aikoina olemme käyneet itse kaupassa. Toivon, että ihmiset pitäisivät riittävät turvavälit julkisissa paikoissa.

Markku Kohvakka. Annukka Tallberg

Markku Kohvakka, 69, Nummela

– Olen saanut rokotuksen. Pidän hieman outona ja huolestuttavana sitä, että kaikki eivät rokotusta ota. Koronan aiheuttamat rajoitukset ovat näkyneet meillä esimerkiksi niin, että matkustelu Lappiin ja ulkomaille on jäänyt kokonaan pois. Olen huolissani, että avaamme liian nopeasti yhteiskuntaa ja poistamme rajoituksia. Tiukka linja ja kunnon ”lockdown” olisi pitänyt pitää Suomessa hieman pidempään.

Mira Nyfors. Annukka Tallberg

Mira Nyfors, 40, Nummela

– Sain rokotuksen vajaa kuukausi sitten ja rokotustapahtuma Kirkkoniemen koululla oli todella jouheva. Muutaman päivän rokotuksen jälkeen minulla oli käsi kipeä ja väsytti. Oireet menivät sen jälkeen ohitse. Rokotuksen ottaminen mietitytti, mutta uskon, että se on pienempi paha kuin itse tauti. Meillä on perheessä useampi riskiryhmään kuuluva, ja olemme olleet tarkkoja suositusten noudattamisessa. Korona on kuormittanut arkeamme, nuorimmat lapset ovat olleet tämän tästä karanteenissa kotona.

Jyrki Friman. Annukka Tallberg

Jyrki Friman, 68, Nummela

– Olen saanut rokotuksen. Aluksi minua mietitytti se, oliko rokotusta testattu tarpeeksi. En ole aiemmin ottanut mitään flunssarokotuksia. Olen eläkkeellä. En koe, että korona olisi rajoittanut kovin paljon arkeani. Olen käynyt mökilläni entisen Nummi-Pusulan alueella Lohjalla ja normaalisti kaupassa pandemian aikana. Se, mikä huolettaa on yhteiskunnan avaaminen näin nopeasti. Käytän kertakäyttömaskeja.

Kommentoi