Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtikka vaihtuu Vihdin Uutisissa – Aija Pirinen seuraa Vesa Valtosta päätoimittajana

– Tästä saat hoidettavaksesi vantteran lapsen. Pidä siitä hyvää huolta, Vesa Valtonen hymyilee Aija Piriselle. Hän on jättämässä Vihdin Uutiset uusiin käsiin.

Vesa Valtonen on luotsannut Vihdin Uutisia päätoimittajana vuodesta 1988 lähtien. Tästä keväästä alkaen Valtonen on päätoimittanut myös Karkkilan Tienoota, jonne hän nyt siirtyy täyspäiväisesti. Aija Pirinen aloittaa Vihdin Uutisten päätoimittajana; hän on lisäksi Luoteis-Uusimaan päätoimittaja ja Nurmijärven Uutisten vt. päätoimittaja.

– Olo on haikea mutta myös äärimmäisen kiitollinen. Olen saanut tehdä työtä hienojen ihmisten kanssa, Vihdin Uutisten erityinen hienous on ollut saumaton tiimityö, Valtonen sanoo. – Erityisesti haluan kiittää lukijoita ja kaikkia yhteistyökumppaneita näistä menneistä vuosista.

Vihdin Uutisten ensimmäinen numero ilmestyi 4.7.1979. Jo tuolloin Vesa Valtonen oli mukana lehteä tekemässä: silloin kesätyöntekijänä.

– Lohjan Sanomalehti- ja Kirjapaino Oy:ssä havaittiin Vihdin kasvava potentiaali ja ryhdyttiin nopeasti toimeen. Olin kesäpoikana Länsi-Uusimaassa ja siirryin siitä kesäpojaksi uuteen lehteen.

Vuosien aikana Valtonen on nähnyt monen asian muuttuvan: kunnan asukasmäärä on kasvanut noin 13 000:lla, kirkonkylän sijaan päätaajama on nykyään Nummela ja Vihdin Uutisten toimistokin on muuttanut neljään kertaan. Prismakeskuksen toisessa kerroksessa Vihdin Uutiset on toiminut jo runsaat 20 vuotta.

Myös tekninen kehitys ollut valtava.

– Konekirjoitusliuskoista siirryttiin vuoden 1983 alussa kannettaviin kirjoituslaitteisiin, joista pystyi pöytäpuhelimen luurin avulla lähettämään tekstiä suoraan painotalolle.

– Vihdin Uutiset oli silloisen omistajayhtiön testilaboratorio, täällä otettiin ensimmäisenä käyttöön muun muassa digikamerat ja ”elektroninen sivutaitto”, Valtonen muistelee.

Tekniikan kehitys on tarkoittanut myös työrutiinien muuttumista. Työn ydin ei kuitenkaan Valtosen mielestä ole muuttunut:

– Työn keskiössä on koko ajan ollut tiedon jakaminen elämän kaikilta sektoreilta.

Tässä työssä hän haluaakin toivottaa Aija Piriselle menestystä Vihdin Uutisten uutena päätoimittajana.

Aija Pirinen kertoo tulevansa Vihtiin innostunein mielin.

– Tämä on itselleni hyppy tuntemattomaan. Halusin tulla oppimaan uutta, tutustua uusiin ihmisiin ja alueisiin, Pirinen sanoo.

Pirinen tulee Vihtiin niinkin kaukaa kuin Kuopiosta, jossa hän toimi Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon yhteisenä päätoimittajana.

Pirisen päätoimittama Kuopion Kaupunkilehti on palkittu kolmena vuonna Suomen parhaana kaupunkilehtenä Sanomalehtien liiton järjestämässä kilpailussa. Hänet itsensä on vuonna 2018 palkittu Vuoden kaupunkilehtien päätoimittaja -tunnustuksella, jonka myöntää Suomen Kaupunkilehtien päätoimittajat ry.

Tällä hetkellä Aija Pirisellä on kaksi kotia: toinen Kuopiossa ja toinen Helsingin Munkkiniemessä. Helsingistä käsin hän sanoo olevan helppo kulkea niin Vihtiin kuin Nurmijärvellekin.

– Vihdistä olen saanut todella hyvän ensivaikutelman ja toivon, että vihtiläiset ottavat minut osaksi yhteisöään, Pirinen sanoo. Hän jatkaa:

– Odotan innolla, että pääsemme yhdessä Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimituksen kanssa työskentelemään ja kehittämään lehtiä.