”Puoliväli häämöttää” – Karviaisessa avautuu ensi viikolla koronarokotusten ajanvaraus yli 40-vuotiaille

Vs. valmiuskoordinaattori Joanna Immonen sanoo, että Karviaisen koronarokotuksissa lähestytään puolta väliä. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Koronarokotusten ajanvaraus avautuu ensi viikolla myös 40-49-vuotiaille, kertoo Perusturvakuntayhtymä Karviaisen vs. valmiuskoordinaattori Joanna Immonen.

Tällä hetkellä Karviaisen alueella rokotetaan perusterveitä yli 50-vuotiaita sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia yli 16-vuotiaita.

Kaikista vihtiläisistä ja karkkilalaisista on viime viikon loppuun mennessä rokotettu 36 prosenttia. Rokotettavaa väestöä eli 16 vuotta täyttäneitä on alueella reilu 30 000 henkeä. Tästä joukosta rokotuksen on saanut Immosen mukaan 42 prosenttia.

– Puoliväli häämöttää, Immonen toteaakin.

– Viime viikko oli taas isojen rokoteannosten viikko, kertoo vs. valmiuskoordinaattori Joanna Immonen. – Viime viikon aikana laitettiin 1800 rokotetta.

Kaikkiaan Karviaisessa on viime viikon loppuun mennessä annettu ensimmäisiä rokoteannoksia yli 13 000 ja tehosteannoksia lähes 1200. Näistä ensimmäisiä annoksia on Vihdissä noin 9700 ja Karkkilassa reilu 3300. Rokotteiden toisia annoksia on Vihdissä annettu noin 850, Karkkilassa vajaa 350.

Immonen harmittelee sitä, että edelleenkin Karviaiseen saatavat rokotemäärät vaihtelevat viikoittain ja tieto tulossa olevista määristä tulee myöhään.

Karviaisessa rokotuksia annetaan edelleen kolmessa pisteessä: Nummelan terveysasemalla, Karkkilan kaupungintalolla sekä Kirkkoniemen koulussa Vihdin kirkonkylässä.

Immonen kehottaa autolla liikkuvia vihtiläisiä suosimaan kirkonkylän rokotuspistettä, jotta autottomille nummelalaisille jää aikoja terveysasemalle.

Kirkkoniemessä on jo viime viikolla otettu rokotuskäyttöön myös rakennuksen toista kerrosta.

Kommentoi