Iloinen ja värikylläinen – Galleria Pictor avautui koronatauon jälkeen: esillä Vihdin Kuvataidekoulun kevätnäyttely

Kulttuurituottaja Tommi Muhli ja kuvataidekoulun rehtori Liisa Pöllänen torstaina Galleria Pictorissa. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Pictorin ovet ovat jälleen auki! Lähes puolen vuoden koronatauon jälkeen galleriaan pääsee taas ja tämän vuoden ensimmäisenä näyttelynä esillä on Vihdin Kuvataidekoulun kevätnäyttely.

Kuvataidekoulun näyttely on Pictorin kevään perinne, jossa esitellään lasten ja nuorten vuoden aikana tekemää taidetta.

– Ideana kevätnäyttelyssä on, että kaikilta ryhmiltä ja kaikilta oppilailta tulee työt esiin, Vihdin Kuvataidekoulun rehtori Liisa Pöllänen kertoo.

– Kuvataidekoulun teemana on tänä vuonna ollut muodonmuutos, Pöllänen kertoo.

– Muodonmuutos-teemaa on paljon näkyvillä. Se kulkee täällä punaisena lankana, rehtori toteaa torstaina avautuneesta näyttelystä.

Esillä onkin esimerkiksi leikkikoululaisten munasta kurkistavia tipuja ja 11-vuotiaiden tekemiä kuvia siitä, miten kitara muuttuu eläimeksi.

– Oikeastaan tämän vuoden aikana on muutoksen lisäksi kuitenkin korostunut jatkuvuus ja tärkeiden asioiden säilyminen. Koronavuosi on tuonut keskeisten asioiden äärelle: on ymmärretty perusasioiden arvo ja mikä merkitys harrastuksilla on hyvinvoinnille.

Näyttelyn nimi ei siksi olekaan Muodonmuutoksia – vaan Muodonmuutoksia?.

– Esillä on paljon kaksiulotteisia töitä, mutta sitten on esimerkiksi aivan fantastisia ja sielukkaita pieniä keraamisia eläimiä, Liisa Pöllänen esittelee näyttelyä. Eläimiä ovat tehneet 12-vuotiaat oppilaat.

Näyttelyssä on myös muun muassa kipsisiä lohikäärmeen munia, polkupyöräileviä perunoita, etätehtävänä tehtyjä lohikäärmekollaaseja ja punasavesta tehtyjä kettunaamioita, jotka on kiinnitetty liukuvärjättyihin vaneritaustoihin.

– Taustalla saadaan tuotua naamioiden upeus täydellä voimalla esiin.

Poikkeuksellisesti kevätnäyttelyssä on esillä myös kaksi päättötyötä: Enna Ahokkaan pohjustetulle vanerille mustalla tussilla tehtyjä ihmiskuvia ja Ninni Salmisen värikkäitä öljyvärimaalauksia.

– Tämä on iloinen ja värikylläinen näyttely. Täällä ei tule sellainen olo, että onpas ankea vuosi takana, Pöllänen sanoo.

Muodonmuutos? -näyttely on esillä 18. kesäkuuta saakka Galleria Pictorissa (Karhumäenpolku 5, Nummela). Pictor on avoinna torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 12-16.

Kulttuurituottaja näyttelyvalvojana

Galleria Pictor avautui torstaina Vihdin Kuvataidekoulun kevätnäyttelyllä. Seuraavana Pictorissa nähdään heinäkuussa vihtiläistaiteilija Minna Linjan näyttely.

Kuvataiteilija Lotta Ingman on lopettanut Pictorin gallerianhoitajana ja uuden gallerianhoitajan rekrytointi on tarkoitus käynnistää kesän jälkeen. Tällä hetkellä näyttelyn valvojana toimii kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli, joka on siirtänyt työpisteeseen galleriaan.

– Tämä toimii etätyöpisteenä ihan hyvin. Ympäristö on inspiroiva, Muhli hymyilee.

Syksyllä Pictorin aukioloaikoja on tarkoitus kasvattaa niin että galleria olisi auki myös ilta-aikaan.

Vihdin kunta ylläpitää Galleria Pictoria; näyttelyohjelmasta vastaa Pictor-toimikunta.

Kommentoi