Kuntavaalit 2021: ”Hyvinvointia yksilöille ja myös kunnalle” – vihtiläisehdokkaat: kunnan liikuntapaikkojen määrää ei pidä vähentää

Ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää olisi vähentämässä vain reilu kolme prosenttia vastanneista ja reilu viisi prosenttia ei osaa sanoa kantaansa aiheeseen. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Kunnan pitää vähentää ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää ja kehittää vain suosituimpia.

Tämä väite esitetään Vihdin vaalikoneessa ja kuntavaaliehdokkaat vastaavat siihen melko yksiselitteisesti: ei pidä. Yli 91 prosenttia vastanneista kuntavaaliehdokkaista on väitteen kanssa eri mieltä.

Ylläpidettävien liikuntapaikkojen määrää olisi vähentämässä vain reilu kolme prosenttia vastanneista ja reilu viisi prosenttia ei osaa sanoa kantaansa aiheeseen.

Kysymykseen oli tiistaiaamuna vastannut 93 kuntavaaliehdokasta.

Heistä täysin eri mieltä väitteen kanssa on jopa 30 ehdokasta. Eri mieltä on vastannut olevansa 55 ehdokasta. Ei osaa sanoa -vastausvaihtoehdon on valinnut viisi ehdokasta. Samaa mieltä on ehdokkaista ainoastaan kolme.

Väitteen kanssa samanmielisistä ehdokkaista kaksi löytyy perussuomalaisten riveissä ja yksi keskustan.

– Vaikka liikkumisella ja liikunnalla on tärkeä rooli kuntalaisten arjessa, Vihti ei voi olla loputtomasti mukana tukemassa toimintaa. Yksityisillä toimijoilla tulee olla oma vastuunsa ja roolinsa asiassa, perustelee Vesa-Pekka Sainio (ps.), joka on valinnut samaa mieltä -vastausvaihtoehdon.

– Liikuntapaikkoja ja muita harrastetiloja voi siirtää seurojen ja yhdistysten ylläpitämiksi. Seuroja voidaan tukea kunnan taholta, kommentoi puolestaan saman vastausvaihtoehdon valinnut Sirpa Nyman (kesk.).

Sekä keskustan että perussuomalaisten ehdokkaista valtaosa on kuitenkin päinvastaista mieltä.

Perussuomalaisten 23 vastaajasta kaksi ei osaa sanoa kantaansa, mutta valtaosa on eri mieltä väitteen kanssa: kahdeksan ehdokasta on ilmoittanut olevansa täysin eri mieltä ja yksitoista eri mieltä.

– Lasten ja nuorten liikunnassa monipuolisuus on avaintekijä. Kaikki eivät voi olla jääkiekkoilijoita tai uimareita vaan useita eri lajeja on oltava tarjolla, avaa Jarno Örnberg, joka on vastannut olevansa täysin eri mieltä.

Keskustan ehdokkaista on vaalikoneeseen vastannut 17. Heistä seitsemän on täysin eri mieltä ja yhdeksän eri mieltä väittämän kanssa.

Kokoomuksen 19 vastanneesta ehdokkaasta viisi on täysin eri mieltä ja 13 eri mieltä väittämän kanssa. Yksi ei osaa sanoa kantaansa.

Samoilla linjoilla ovat muidenkin puolueiden ehdokkaat. SDP:n yhdestätoista ehdokkaasta viisi on väitteen kanssa täysin eri mieltä, kuusi eri mieltä. Vihreiden kymmenestä ehdokkaasta neljä on täysin eri mieltä, kuusi eri mieltä.

Kristillisdemokraattien kaikki kuusi vastannutta ehdokasta ovat eri mieltä väitteen kanssa, samoin kaikki kolme vasemmistoliiton ehdokasta.

RKP:n toinen ehdokas on täysin eri mieltä, toinen eri mieltä.

– Liikuntamahdollisuudet mahdollisimman laajasti tuovat hyvinvointia yksilöille ja myös kunnalle, perustelee Pauliina Lehtola (kok.), joka on valinnut vastausvaihtoehdon eri mieltä.

– Liikuntamahdollisuuksia ei tule missään tapauksessa vähentää, tulee ennemminkin miettiä, kuinka saisimme kolmatta sektoria enemmän mukaan ylläpitoon, kuitenkin taloudellista tukea heille antaen, mutta edullisemmin kuin kunnan omana tuotantona, täysin eri mieltä väittämän kanssa oleva Kai Viherkanto (sd.) perustelee.

– Sen sijaan kunta voi kehittää yhteistyötään yhdistysten ja kylätoimikuntien kanssa liikuntapaikkojen ylläpidossa, kommentoi myös Olli Pekka Hatanpää (vihr.), joka on vastannut olevansa täysin eri mieltä.

– Mahdollisimman monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat kaikkien etu, painottaa eri mieltä väitteen kanssa oleva Teemu Leino (vas.).

Liike nyt -ehdokas ja Suomen kansa ensin -ehdokas ovat kumpikin valinneet ei osaa sanoa -vastausvaihtoehdon.

Vaalikone

Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan yhteisessä Vihdin kuntavaalikoneessa on kaikkiaan 20 väittämää, joihin vastataan liukuvalla asteikolla täysin eri mieltä – täysin samaa mieltä.

Uusia ehdokkaiden vastauksia päivitetään yhä mukaan.

Vaalikone löytyy osoitteesta www.luoteis-uusimaa.fi/vaalikone/#/139/

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi