Ville Haapasalo toi hatsapurivaununsa Nummelaan: ”Kierrän Suomea jo kolmatta vuodenaikaa”

Ville Haapasalo esittelee hatsapuria, georgialaista juustoleipää. Taustalla vaunussa leivonnaisia paistaa Pekka Lehtonen. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Jos joku olisi vuosi ja kolme kuukautta sitten kertonut näyttelijä Ville Haapasalolle, että hän ryhtyy leipuriksi ja kiertää Suomea paistamassa ja myymässä hatsapuria eli georgialaista juustoleipää, ei hän olisi uskonut.

– Sattumankauppaahan tämä on ollut. Ilman korona-aikaa en tekisi tätä vaan olisin varmaan menossa jossain päin Venäjää, Haapasalo sanoo ja tuumaa: – En kokonaan lopeta Venäjän hommia, enkä kokonaan lopeta näyttelijän hommiakaan, mutta päätyöni on nyt tämä.

Tiistaina Ville Haapasalo oli paistamassa hatsapurejaan Nummelan K-Citymarketin pihassa. Myyntipiste jää Citymarketille vielä lauantaihin saakka, mutta mies itse jatkoi Vihdistä jo seuraavaksi päiväksi Keski-Suomeen.

Töitä, paikkakuntia ja kilometrejä riittää. Haapasalo sanoo nauttivansa siitä, että Suomi muuttuu koko ajan vuodenaikojen vaihtuessa.

– Nyt kierrän Suomea jo kolmatta vuodenaikaa.

Matkalla Haapasalo kuuntelee äänikirjoja, erityisesti dekkareita. Parhaillaan hänellä on kuuntelussa Bill Brysonin Lyhyt historia lähes kaikesta.

– Se puolittaa ajomatkan, kun kuuntelee kirjaa. Kolmen tunnin matka tuntuu puoleltatoista tunnilta, mies toteaa.

Näyttelijä Ville Haapasalo ja Citymarketin kauppias Antti-Jussi Kivi kehuivat tiistaina säätä ja tunnelmaa Nummelassa. - On mukava, että saadaan taas vähän elämää kaupalle, kun ei olla pitkään aikaan voitu mitään järjestää, tuumaa Kivi. Maija-Liisa Nyman

Haapasalo kävi Vihdissä myös viime syksynä, tuolloin kirkonkylässä.

– Syksyllä oltiin vielä sillä mielellä, että katsotaan mitä tästä tulee, hatsapurileipuri kertoo.

Isoa on tullut. Haapasalo on päässyt reissaamaan viimeiset yhdeksän kuukautta ympäri Suomea hatsapurivaununsa kanssa.

– Koko ajan tapahtuu isoja juttuja, Haapasalo jatkaa.

Hän kertoo, että leipomoa Puumalassa on juuri laajennettu. Hatsapurin lihaversio lanseerataan kesäkuussa Puumalassa.

Georgialaisen juustoleivän kesämyyntipaikkoja on tulossa reilu parikymmentä kauppojen yhteyteen eri puolille Suomea. Sitä yrittäjä ei vielä paljasta, missä nämä pisteet sijaitsevat tai onko joku niistä Vihdissä.

– Ainakin lähelle tulee, Haapasalo hymyilee.

Kommentoi