Vihdin seurakunnan kesäkukkakampanja: ”Osoitetaan välittämistä pienellä eleellä”

Villikaislan yrittäjä Tiina Ekberg ja seurakunnan lastenohjaaja Jaana Mäkinen kertovat, että kesäkukkakampanjan kimput tehdään neilikoista. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Yksinäinen vanhus vihtiläisessä hoivakodissa. Kukaan ei käy tapaamassa, ei sukulainen, ei liioin tuttava.

Nyt tätä vanhusta on mahdollista ilahduttaa kukkakimpulla – ja lahjoittaa samalla kirkon Yhteisvastuukeräykseen, jossa varoja tänä vuonna niin ikään kerätään ikäihmisten hyväksi. Vihdin seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen päällikkönä toimiva Jaana Mäkinen toteaakin, että maanantaina 10. toukokuuta käynnistyvä kesäkukkakampanja tuo iloa monelle.

Vihdin seurakunnan kanssa yhteistyössä kampanjassa ovat mukana kukkakauppa Villikaisla Vihdin kirkonkylästä ja Kukkahuone Finer Nummelasta.

Kampanja-aikana kummastakin kukkakaupasta voi käydä ostamassa 15 euron hintaisen neilikkakimpun ikäihmisille lahjoitettavaksi. Tästä summasta viisi euroa menee Yhteisvastuulle.

– Kukkakauppiaat päätyivät neilikoihin, koska ne elävät maljakossa pidempään kuin esimerkiksi tulppaanit ja niistä saa kauniin, värikkään kimpun, Mäkinen kertoo ja jatkaa: – On mahdollista valita myös tulilatva, jos mieluummin haluaa antaa pitkäaikaisen ruukkukukan.

Myyntiaikaa on toukokuun lopulle, 25.5. saakka. Tämän jälkeen Mäkinen kuljettaa kukkakauppiaiden ammattitaidolla sitomat kimput kohteena oleviin palvelutaloihin; Nummelassa tämä tapahtuu viikolla 23 ja kirkonkylässä viikolla 24.

Kukkien lisäksi kullekin ikäihmiselle toimitetaan lasten tekemä korttitervehdys.

– Minä toimitan nämä ovelle ja vastaanottavat laitokset jakavat tervehdykset huoneisiin, Mäkinen kertoo. – Laitoksen henkilökunta tekee päätöksen siitä, kenelle kukat menevät.

Mäkinen tietää, että tarvetta on joka tapauksessa kymmenille kimpuille.

– Jos sata kimppua tulisi, se olisi huippua. Otetaan se tavoitteeksi.

Mäkinen sanoo, että kyseessä on monikerroksinen hyvän mielen kampanja, johon on helppo osallistua.

– Uskon, että tämä tervehdys varmasti ilahduttaa saajaa, Mäkinen sanoo.

Hän kertoo uskovansa myös, että ostajallekin tulee hyvä mieli.

– Sydämessä tuntee antamisen ilon, kun tietää, että vastaanottaja tulee ilahtumaan äärettömästi.

Myös kukkakauppiaille hyväntekeväisyystyö tuo hyvää mieltä. Mäkinen toivoo, että kampanjalla tulisi kuitenkin myös tuettua paikallisia yrityksiä.

– Ehkä samalla tulee ostettua kukkia omaankin kotiin tai tulee tutuksi itselle uusi yritys.

Kun Mäkinen lähti kyselemään kukkakauppojen kiinnostusta kampanjaan, olivat sekä Villikaisla että Kukkahuone Finer heti mukana.

– Tämä on hieno juttu: ilahdutetaan yksinäisiä vanhuksia, Villikaislan yrittäjä Tiina Ekberg sanoo. – Osoitetaan välittämistä pienellä eleellä.

Saini Finer puolestaan kertoo Kukkahuoneen tekevän mahdollisimman paljon hyväntekeväisyystyötä; yrittäjä kokee tämän tärkeäksi yhteiskunnallisesti.

– Tällaiset kampanjat antavat iloa myös niille ihmisille, jotka kukan saavat lähettää, Finer painottaa.

Kukkakimppuja ikäihmisille voi ostaa 10.5.-25.5. kukkakauppa Villikaislasta (Helsingintie 26, kirkonkylä) ja Kukkahuone Fineriltä (Tuusantie 1, Nummela).

Kommentoi