Nuorisovaltuusto: linkki nuorten ja päättäjien välillä

Nelly Honkimaa johtaa Vihdin nuorisovaltuustoa. Arkisto/Marja Keski-Luopa

Nuorisovaltuusto on vaikuttamistoimielin, jolla pyritään saamaan nuorten äänet kuuluviin. Nuva toimii linkkinä nuorten ja päättäjien välillä.

Vihdin nuorisovaltuustossa toimii neljätoista ahkeraa ja motivoitunutta 13-19 -vuotiasta nuorta. Yksi toimikausi on kaksi vuotta, ja joka vuosi järjestetään vaalit ja kootaan uusi hallitus.

Tänä vuonna nuvan hallituksessa ovat puheenjohtaja Nelly Honkimaa, varapuheenjohtaja Kevin Shabastari, sihteeri Aurora Nieminen ja varasihteeri Andreas Dimitriou. Tämän lisäksi nuvaan kuuluvat: Joona Haakana, Samu Happonen, Tuuli Kajosaari, Elias Luokkanen, August Pelkonen, Tyyne Rintamäki, Pihla Salmi, Netta Tuomisto, Ruusu Tölli ja Alex Vlasceanu.

Yleiskokouksen lisäksi nuorisovaltuutetut osallistuvat lautakuntien kokouksiin ja ovat mukana erilaisissa työryhmissä.

Nuvan tavoitteita ovat esimerkiksi tehdä kyselyitä nuorille, nuorten osallistaminen, näkyvyys, brändäys ja yhteistyön tiivistäminen koulujen kanssa. Teemoja ovat esimerkiksi päihteet ja mielenterveys, nuorten vapaa-ajanviettopaikat ja joukkoliikenne.

Nuorisovaltuuston toiminnasta kiinnostuneet nuoret, jotka haluavat osallistua yleiskokouksiin, voivat ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon sähköpostilla.

Ota yhteyttä: nuorisovaltuusto.vihti@gmail.com, www.vihti.fi/nuorisovaltuusto, Instagram ja Facebook @vihdinnuva. Nuorisovaltuuston löytää myös nuortenideat.fi palvelusta kohdasta organisaatiot hakusanalla “Vihdin nuorisovaltuusto”

Kommentoi