Koronatilanne Karviaisen alueella rauhallinen – koronatestien määrät tippuneet

Karviaisen tartuntatautilääkäri Niko Partanen kertoo, että koronatilanne on rauhallinen. Arkisto/Tarja Omenainen

Maija-Liisa Nyman

Koronatilanne on Karviaisen alueella muun Uudenmaan tapaan rauhallinen, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Niko Partanen.

Vihdissä on viimeisen kahden viikon aikana todettu 14 uutta koronatartuntaa, Karkkilassa 13.

Vihdin ilmaantuvuusluku on Partasen mukaan ollut hitaassa laskussa ja on nyt viimeisen kahden viikon osalta 100 000 asukasta kohden 48. Karkkilassa vastaava ilmaantuvuusluku on 149. Partanen sanoo, että Karkkilan ilmaantuvuusluvun nousu selittyy joidenkin suurien perheiden koronatartunnoilla.

Noin 74 prosenttia tartunnoista saadaan perheen sisältä. Tällä hetkellä tartunnanlähde on tiedossa 87 prosentissa tapauksista.

Vaikka tilanne on rauhoittumaan päin, painottavat Niko Partanen ja Karviaisen johtaja Timo Turunen, ettei vielä ole aika höllätä. Kaikkia ylimääräisiä perheen ulkopuolisia kontakteja pitää edelleen välttää ja turvallisuudesta huolehtia.

– Kannustamme hakeutumaan herkästi testiin, Partanen myös muistuttaa.

Hän kertoo koronatestien määrien tippuneen reilusti viime viikkoina.

– Karkeasti ne ovat noin puolittuneet maaliskuun huippumääristä, Partanen sanoo. Viime viikolla testejä tehtiin noin sata päivässä, maaliskuussa vastaavasti noin 200 päivässä.

Timo Turunen kertoo, että testimäärät Karkkilassa ja Vihdissä vastaavat hyvin väestömäärää: kun Vihdissä tehtiin maaliskuussa noin 2800 koronatestiä, oli Karkkilan testimäärä kolmasosa tästä.

Kommentoi