Pieni rivitalopiha Nummelassa on jo mukana – Avoimet puutarhat -tapahtuman ilmoittautuminen on käynnissä

Avoimet puutarhat -tapahtumaan voi ilmoittaa mukaan oman puutarhansa. Kuvituskuva. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Puutarhakausi on alkanut jo huhtikuussa taimikasvatuksella ja muilla valmistelevilla töillä.

Nyt on myös aika ilmoittautua mukaan Suomen suosituimpaan puutarha-alan tapahtumaan: Avoimet Puutarhat -päivään, joka järjestetään 20. kesäkuuta. Tapahtuma on valtakunnallinen ja mukaan odotetaan 700 mielenkiintoista puutarhaa.

Tapahtuman parasta antia on päästä tutustumaan niin yksityisiin, julkisiin kuin kaupallisiinkin kohteisiin.

Moni puutarha tarjoaa mahdollisuuden puutarhaelämysten lisäksi saada vinkkejä ja tietoa puutarhan hoidosta. Mukana on ollut myös kohteita, joissa on voinut nauttia kupin kahvia, kuunnella musiikkia tai hankkia itselleen uusia kasvituttavuuksia.

Ilmoittautuminen tapahtuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla luomalla sinne omalle puutarhalleen profiilin. Aikaisemmin mukana olleet voivat päivittää tietonsa ja vahvistaa osallistumisensa tämän vuoden tapahtumaan. Teemapäivään ilmoittautuminen päättyy 24. toukokuuta.

Vihdistä on jo yksi puutarha ilmoittautunut mukaan tämän vuoden teemapäivään: rivitalopiha Nummelassa. Pihan omistaja Marjatta Doukas kertoo osallistuvansa tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

– Vähän jännittää, että jos ihmisiä sattuu tulemaan paljon, kuinka mahtuvat, kun minulla on niin pieni piha, Doukas sanoo. Pienellä pihalla kasvaa niin pensaita, köynnöksiä, perennoja kuin kolme puutakin: magnolia, marjaomenapuu ja koristeomenapuu.

– Minulla on yli sata kasvia ja viime kesänä tämä oli ainakin nätti. Nyt kaikki näyttää lähtevän hyvin kasvuun ja siinä mielessä vaikuttaa lupaavalta, Doukas toteaa.

Tapahtumaan on nyt yleisön pyynnöstä mahdollisuus osallistua myös virtuaaliesittelyllä. Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versiossa vajaan kymmenen minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta.

Virtuaaliesittelyt näkyvät varsinaisen tapahtuman jälkeen heinäkuun loppuun asti. Valmiin videoesittelyn viimeinen toimituspäivä on 7. kesäkuuta.

Tapahtuman teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf.

Kommentoi