Miia Laakso palkittiin Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajana – Tarratohtori menestyi toisen asteen NY-kisassa

Clever Klapit -niminen yritys on Otalammen koulun 5-luokkalaisten Miika Sillanpään (vas), Aarno Rautiaisen ja Lassi Kuusisen ideoima yritys. Opettaja Miia Laakso palkittiin Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajana. Tarja Omenainen

Otalammen koulun opettaja Miia Laakso on palkittu yhtenä Vuoden Pikkuyrittäjät -opettajana. Palkinto julkistettiin tällä viikolla osana nuorten yrittäjyyskilpailua.

Miia Laakso on perustelun mukaan pyörittänyt Pikkuyrittäjät -ohjelmaa esimerkillisen yritteliäästi: tiedotus koteihin on toiminut tiiviisti, vanhemmat on innostettu mukaan alusta asti, paikkakunnan yrittäjät ovat olleet mukana monipuolisena verkostona ja yrityskummi viikoittain mukana oppitunneilla.

– Miia laakso mm. Järjesti huoltajille myyntitapahtuman laavulla, integroi perinteisiä oppiaineita kuten matematiikkaa ja äidinkieltä Pikkuyrittäjät-ohjelmaan ja kutsui yritysvierailijoita oppitunneille. Yksi yritysvierailijoista oli ryijyntekijä, joka kertoi valmistustekniikasta, materiaaleista yms. ja tämä johti siihen että oppilaat ovat koulussa valmistaneet toinen toistaan upeampia ryijyjä. Oppilaat ovat harjoitelleet mm. esiintymistä, asiakaspalvelua ja sähköpostien kirjoittamista. Kodeissa on ollut upea seurata pikkuyrittäjien valtavaa innostusta, joka on jatkunut koulupäivän jälkeenkin. Luokan yritykset ovat toimineet myös tiiviisti yhdessä ja oppilaat ovat huomanneet, että kaikilla on erilaisia vahvuuksia, mitä tarvitaan. Miian luokka keräsi rahaa leirikouluun, ja tämä teki leirikouluprojektista konkreettisemman, perusteluissa listataan.

Otalammen koulusta pääsi Pikkuyrittäjät-finaaliin eli neljän parhaan joukkoon Clever Klapit -niminen pikkuyritys. Clever Klapit myy suomalaisesta puusta valmistettuja ja täytettyjä klapitelineitä sytykkeiden kera. Koronarajoitusten vuoksi myynti tehdään poikien itse tekemien kotisivujen välityksellä. Tuotteita saatavilla vain rajoitettu erä.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.–6.-luokkalaisille suunnattu maksuton ohjelma.

Vihdin lukion kahden opiskelijan Konsta Lähteen ja Julia Valkosen perustama Tarratohtori NY edusti Uuttamaata toisen asteen Paras NY-yrityskisassa. Nummelalainen Tarratohtori NY tekee laadukkaita sekä kestäviä kustomoitavia tarroja esimerkiksi omista kuvista tai logoista.

Tarratohtori NY palkittiin 2. asteen parhaasta Internet-kokonaisuudesta

– Voittajayrityksen Internet-kokonaisuus on monipuolinen ja ostokokemus toimiva. Yritys on löytänyt omat asiakkaansa ajankohtaisesta sosiaalisesta mediasta ja katsoja liimautuu näihin TikTokkeihin kuin tarraan, palkintoa perustellaan.

Nuori yrittäjyys ry (NY) on suomalaisen yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö tarjoten opettajille opetussuunnitelman mukaisia maksuttomia työvälineitä laaja-alaista osaamista tukevien taitojen oppimiseen esiopetuksesta korkea-asteelle.

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa suorittavat nuoret ovat perustaneet oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen osana opintojaan oppiakseen yrittäjyyttä käytännössä. Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa on tänä lukuvuonna suorittanut kouluissa ja oppilaitoksissa lähes 4000 nuorta, jotka ovat tähän mennessä perustaneet jo lähes 1300 NY-yritystä eri puolille Suomea.

Kommentoi