Voimavaroja läheisestään huolehtiville: tuolijumppaa, luentoja ja verkkotapaamisia

Lähes 5500 henkilöä toimii läheisensä pääasiallisena auttajana Hiiden Omaishoitajien toiminta-alueella.

Läheisen auttaminen ja hoivaaminen on merkityksellistä ja palkitsevaa, mutta ajoittain kuormittavaa. Omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen tulee aina olla oikeus ja mahdollisuus, jotta jaksaa tukea ja huolehtia läheisestään. Hiiden Omaishoitajien OmaisOiva-toiminta tarjoaa yksilö- ja vertaistukea. Toiminnassa käynnistyi viides toimintavuosi.

Puhelimitse on saatavilla omaishoitoon liittyvissä asioissa kahdenkeskistä, luottamuksellista keskustelutukea ja neuvontaa.

Uutena toimintana alkoi tiistaiaamupäivisin verkossa tuolijumppa. Siihen voi osallistua turvallisesti suoraan omasta kodista 20.4. - 11.5. klo 11–12. Ohjaajana toimii liikunnanohjaaja Tiina Aaltonen, Ilona Liikunta Oy:stä.

Kevään molemmilla verkkoluennoilla on aiheena omien voimavarojen vahvistaminen.

Tiistaina 27.4. klo 17.30 alkaen psykoterapeutti Terhi Lahti johdattelee jaksamisen eväiden äärelle. Luento on tarkoitettu kaikille läheisestään huolehtiville.

Puolisoaan hoivaaville on tarjolla tiistaina 18.5. klo 17.30 alkaen parisuhteen rakentamisen työvälineitä. Illan tarkoitus on herättää ajatuksia sekä kiinnostua oman parisuhteen hoitamisesta. Aihetta käsittelevät Parisuhdekeskus Katajan PariAsiaa®-koulutuksen käyneet OmaisOiva-koordinaattorit Minna Mäenpää ja Heidi Puumalainen. Molemmille luennoille pääsee verkkosivun kautta.

Alle kouluikäisen lapsen itsesäätelyn haasteet voivat haastaa vanhempia. Verkkotapaamisia aiheesta järjestetään tiistaina 4.5. ja 25.5. klo 18 - 19.15, mukana Lohjan kaupungin varhaiskasvatuksen opettaja Sanna Kekkonen.

Tarjolla on myös säännöllistä vertaistoimintaa. Lisäksi järjestämme teemakahviloita ja omaishoitajien Ovet-valmennuksia.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa OmaisOiva-toimintaa Veikkauksen tuotoilla. Osallistuminen ei edellytä omaishoitosopimusta eikä yhdistyksen jäsenyyttä.

Lisätietoja saa puhelimitse tai verkkosivujen www.hiidenomaishoitajat.fi kautta. Digiohjausta tarjolla verkko-osallistumisen tueksi. Yhteystiedot: OmaisOiva-ohjaajat Pirjo Mäkinen p. 040 5800 442 ja Katja Sandholm p. 044 9867 187 ja OmaisOiva-koordinaattori Minna Mäenpää p. 040 189 2121 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hiidenomaishoitajat.fi.

Kommentoi