Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakentamista Nummelassa: asuintalojen tontit käyvät kaupaksi

Omakotitonttikauppa on Vihdissä parina viime vuotena piristynyt merkittävästi. Vuonna 2018 luovutettiin vain kaksi omakotitonttia, kun vuonna 2019 tontteja luovutettiin 21, joista 11 vuokrattiin ja 10 myytiin.

Vuonna 2020 tontteja luovutettiin puolestaan jo 26 kappaletta, joista 15 vuokrattiin ja 11 myytiin.

– Kaiken kaikkiaan viime vuosi oli tontinluovutuksessa erinomainen, sillä yhteensä kaikkia tontteja luovutettiin 30 kappaletta, kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl kertoo.

Ridalinmetsän ensimmäinen asumiseen tarkoitettu osa-alue, Hakalanrinne, on parasta aikaa kunnassa ehdotuksena nähtävillä.

Alueelle tulee yhteensä 30 tonttia omakotitaloille, ja lisäksi kolme asuinpientaloille, esimerkiksi paritalorakentamiseen ja kaksi rivitaloille.

– Omakotitontit noudattavat Ridalinmetsässä suurelta osin Sepänpihassa ja Linnanniitussa viime vuonna hyväksi havaittua konseptia. Lisäksi muutama vähän isompikin tontti on joukossa, Ståhl selvittää.

Ridalinmetsän kaavan aineistoihin voi halutessaan tutustua täällä: https://www.vihti.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/asemakaavoitus/vireilla-olevat-asemakaavat/nummela/n-178-hakalanrinteen-asemakaava/.

– Tavoitteena on, että kaava on hyväksyttävänä alkusyksystä, ja että kunnallistekniikan rakentaminen voi alkaa heti kaavan saatua lainvoiman. Nummelassa on omakotitonteista tällä hetkellä mukavasti kysyntää, Ståhl jatkaa.

Uuden rakennusluvan keskimääräinen käsittelyaika oli 22 päivää vuonna 2020.

– Eli varsin tehokkaasti saatiin lupia ulos. Uusia lupia oli viime vuonna hieman vajaa 130 kappaletta, Ståhl kertoo.

Myös Maaniitunlahdessa Hiidenrannan puolella saataneen vielä ennen kesää myyntiin uusi erä omakotitontteja. Alueella on rakennettu parin viime vuoden aikana useita uusia omakotitaloja.

– Lisäksi kunnanhallitus päätti juuri edellisessä kokouksessaan kirkonkylän Stenkullan tonttialesta, sekä tonttien vuokrausmahdollisuuden laajentamisesta, Ståhl selvittää.

Nummelan työväentalo Rientolan viereen on rakenteilla Kunta-asunnot Oy:n (KAS) tilaama kerrostalo, jonka asunnot tulevat vuokralle.

Yksiöitä, kaksioita ja kolmioita valmistuu yhteensä 31 kappaletta. Rakennustöiden on arvioitu olevan valmiina tämän vuoden loka-marraskuussa.

Myös kirjastorinteen tontti pääkirjaston tuntumassa on myyty KAS:lle.

– Nummelaan on tulossa kohtuuhintaista vuokra-asumista, Ståhl summaa.

Elinvoimajohtaja toteaa uudisrakentamisen olevan selkeästi virkistymässä Nummelassa.

– Kirjatut tavoitteet ohjaavat siihen. Keskusta on tiivistymässä.

Tällä hetkellä Ismet-ravintolan vieressä toimivan autokorjaamon tontilla on käynnissä asemakaavamuutos. Maa on yksityisomistuksessa. Tontille on tulossa kerrostalo.

– Jos yksityisillä maanomistajilla on kehittämishaaveita Nummelan ja muun Vihdin suhteen, teemme mielellämme yhteistyötä. Kunta ei omista maata kovin paljon, Petra Ståhl toteaa.