Ykkösakselilta tukea monille vihtiläisille yhdistyksille – rahaa mm. kartingradan päällysteeseen, leikkikentän valaistukseen ja kuivakäymälän rakentamiseen

Ykkösakseli on myöntänyt Lohjan, Vihdin, Karkkilan ja Salon yrityksille ja yhdistyksille tukea yhteensä 214 000 euroa.

Lisäksi pienten investointien teemahankkeeseen valittiin 26 toimenpidettä, joille myönnettiin tukea yhteensä 83 597 euroa.

Vihdissä Rasti-Vihti ry saa tukea Veikkoinkorven toimitilan muutostöihin. Muutoksilla tilasta saadaan koulutuksiin, kokouksiin ja välineiden varastointiin sopiva. Hankkeen kustannusarvio on 12 120 euroa ja tuki on tästä puolet eli 6060 euroa.

Vihdin Nummelan kylähistoria ry saa tukea Nummelasta kerätyn laajan kulttuuriaineiston kehittämiseen verkkosivuille, joita voi käyttää myös mobiilisti. Hankkeen kustannusarvio on 35 300 euroa ja siihen saatu tuki kattaa kustannuksista 70 prosenttia eli on 24 710 euroa.

Vihdin Urheiluautoilijat ry saa tukea kartingradan päällysteen uusimiseen ja radan turvallisuuden lisäämiseen. Hankkeen kustannusarvio on 68 620 euroa ja tuki 20 prosenttia, 13 724 euroa.

Lisää elämää kylille pienillä investoinneilla 5 -teemahankkeeseen Ykkösakseli valitsi 26 toimenpidettä, joille myönnettiin yhteensä tukea 83 597 euroa, mikä on puolet näiden kaikkien hankkeiden kustannusarvioista yhteensä.

Yhdistykset arvioivat talkootyön määräksi teemahankkeessa lähes 3500 tuntia.

Vihdissä tukea saavat seuraavat teemahankkeet: Selin Kyläyhdistys ry asentaa valaistusta monitoimitalon leikkikentälle. Kustannusarvio on 5510 euroa ja tuki 1755 euroa.

Tervalammen Kyläyhdistys ry korjaa kyläkoulun ilmanvaihtoa. Kustannusarvio on 9426 euroa ja tuki 4713 euroa.

Vihdin Vesikansan Maamiesseura ry rakentaa kuivakäymälän seurantalon sisätiloihin ja uusii ulko-oven. Kustannusarvio on 8128 euroa ja tuki 4064 euroa.

Vihtijärven koulun vanhempainyhdistys ry hankkii liikuntavälineitä. Kustannusarvio on 1 180 euroa ja tuki 590 euroa.

Vihtijärven kyläyhdistys ry rakentaa myyntikojuja ja muita rakennelmia kirpputorin ja tapahtumien käyttöön. Kustannusarvio on 9 650 euroa ja tuki 4 825 euroa.

Ykkösakseli osallistuu myös kahteen laajaan alueiden väliseen hankkeeseen.

Toisessa hankkeessa tuetaan Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry:n vaelluskala- ja jokiluontohanketta muun muassa Uskelan- ja Karjaanjoella. Toinen hanke on Päijänne-Leader ry:n Kyläkoutsihanke, joka tähtää kylien koulutuksiin.

Hankkeisiin myönnettiin tukea yhteensä 61 621 euroa ja niiden toiminta yltää myös Ykkösakselin alueelle.

Ykkösakseli

Ykkösakseli on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä. Sen toiminta-alue on Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti.

Ykkösakseli kannustaa asukkaita yhteistyöhön alueensa kehittämiseksi.

Ykkösakseli saa rahoitusta yhteensä 1,7 miljoonaa euroa hanketukiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2021 ja 2022. Rahoitus tulee EU:sta, Suomen valtiolta ja alueen kunnilta.

Kommentoi