Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkkalan Martoille uusi puheenjohtaja

Olkkalan Martat piti vuosikokouksensa 24.3. – ihan ajallaan sääntöjen mukaan. Sitä varten opettelimme kokouksen pitämisen etäyhteydellä. Toisille se oli ihan tuttua, osalle ensimmäinen etäkokous. Muutama jäsen oli fyysisesti paikalla.

Olkkalan Marttoja pitkään luotsannut Sisko Sohlman joutui väistymään syrjään, kun hänellä oli ”palvelusvuodet” täynnä. Sääntöjen mukaan voi olla yhtäjaksoisesti kahdeksan vuotta puheenjohtajana. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Ellimäki.

Sihteerinä jatkaa Marjaliisa Moisander ja rahastonhoitajana Hipsu Moisio.

Viime vuodelle oli suunniteltu monta mielenkiintoista tapahtumaa, mutta ne jouduttiin kaikki peruuttamaan. Niinpä oli aikaa tehdä käsitöitä. Neulottiin muun muassa vauvanpipoja vastasyntyneille, keväällä Espoon sairaalaan ja syksyllä Lohjan sairaalaan. Niitä lähtikin pieniä päitä lämmittämään kaikkiaan 418 kappaletta.

Nyt yritämme järjestää tapahtumia, jotka viime vuonna peruuntuivat. Kesäkuun alussa pidetään villivihanneskurssi ulkona, jossa on mahdollista pitää riittävät turvavälit. Muut tapahtumat suunnitellaan sen mukaan miten tilanne kehittyy ja rajoituksia puretaan.

Osallistumme myös muiden vihtiläisten marttayhdistysten kanssa Maailman Suurimpaan Marttailtaan, joka on tänä vuonna vaatteiden vaihtopäivä. Martat kokoontuvat samalla viikolla eri puolilla Suomea järjestäen vaatteiden vaihtotapahtumia ja vaikuttamaan tekstiilien kestävään käyttöön. Tapahtuman piti olla ensi viikolla, mutta tätä kirjoittaessa ei vielä tiedetä voidaanko se järjestää vai pitääkö siirtää myöhemmäksi.

Vuoden 2021 marttojen teema on kohtuullisuus. Kestävä kehitys ja ympäristöystävälliset toimintatavat ovat aina olleet osa marttojen neuvontaa. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten. Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista.