”Maanläheisyys, rakkaus lapsia ja eläimiä kohtaan” – vihtiläinen Clarisse Piattier on mukana Maajussille morsian -ohjelmassa

Elegantti pariisitar vai mutaiset saappaat jalassa kanojensa kanssa touhuava maatilan emäntä? Vihdin Huhmarissa pientilallaan asuva Clarisse Piattier, 44, on molempia.

Tällaisen vastakkainasettelun sisään mahtuu paljon muutakin; puutarhuriksi parhaillaan opiskeleva Clarisse on ensisijaisesti äiti kolmelle ala-asteikäiselle lapselleen. Lasten isä kuoli muutama vuosi sitten syöpään.

Tilallaan omavaraisuutta kohti pyrkivä Clarissa Piattier osallistuu tänä keväänä Maajussille morsian -ohjelman kuvauksiin.

– Ystäväni yllytti mukaan ohjelmaan ja ajattelin, että sehän voisi olla hauskaa! En käy viettämässä iltaa missään ja tietokoneellakin treffailu tuntuu minulle melko vieraalta ajatukselta, vuonna 2001 Ranskasta Suomeen Helsinkiin muuttanut Piattier sanoo.

Suomessa syntynyt Clarisse Piattier muutti perheineen Ranskaan hänen ollessaan alle puolen vuoden ikäinen. Clarisse on asunut suuren osan elämästään Pariisin seudulla. Hänen isänsä on ranskalainen ja äiti suomalainen.

– Muutin takaisin Suomeen nuorena aikuisena, parikymppisenä. Olin aloittanut työelämän Ranskassa, mutta se ei tuntunut mielekkäältä. Elämä jotenkin junnasi paikoillaan ja tunsin vetoa Suomeen, jossa minulla on äidin puolelta sukulaisia.

Ranskan kulttuurista Piattier kaipaa ennen kaikkea ruokailutottumuksia.

– Yhteiset ruokailutilanteet ovat minulle tärkeitä. Ranskassa otettiin aikaa yhdessä syömiselle ja sitä arvostettiin paljon. Runsas ja myöhäinen päivällinen oli koko perheen yhteistä aikaa.

Käytännöllisissä vaatteissa tilallaan enimmäkseen viihtyvä Clarisse nauttii myös naisellisesta pukeutumisesta.

– Kun muutin Suomeen, pukeuduin kansainvälisemmin. Huomasin, että minua vähän vierastettiin kenties sen vuoksi pienessä kaupungissa. Olen harrastanut burleskia, jossa sai vetää naisellisuuden ihan tappiin ja sehän oli aivan mahtavaa!

Päivätyönään viherrakentajana ja puutarhurina toimivan Clarissen pitkäaikainen haave on ollut oma tila, jossa voisi harjoitella omavaraisuutta ja yrittämistä.

Haave toteutui muutama vuosi sitten, ja nyt hän viljelee tilallaan erilaisia kasviksia, hoitaa mehiläisiä ja kasvattaa kanoja.

Tilan vahtikoiran virkaa toimittava saksanpaimenkoira Patu tervehtii tulijaa verkkaisesti haukahtamalla. Emännän jaloissa kiehnää ranskalaisittain nimetty kissa Minu (suom. kisu).

Clarisse Piattier toivoo mahdollisen kumppanin jakavan yhteiset arvot. Maanläheisyys, tilalla puuhailu ja rakkaus lapsia ja eläimiä kohtaan ovat hänelle itselleen tärkeitä asioita.

– Totta kai olisi mukavaa löytää rinnalle kumppani, jonka kanssa tehdä yhdessä asioita ja jakaa arkea, kenties koko elämän ajan.

– Olen tekijä ja kyllä kumppaninkin olisi hyvä nauttia elämäntavasta, jossa touhutaan ja tehdään yhdessä. Yhdessä tekeminen synnyttää ja ylläpitää myönteisiä tunteita, hän uskoo.

Clarisse kuitenkin lisää, ettei odota kumppanin olevan ”hänen käytettävissään koko ajan”. Joissakin maatilan töissä apu on tarpeen.

– Kukon ja kanojen teurastukseen ottaisin mielelläni kyllä apua vastaan, se on kaltaiselleni herkälle ihmiselle ollut aika kova paikka.

– Totta kai pitää ja saa olla omia juttuja, molemmilla. Tunnustan olevani myös temperamenttinen, joka on isäni perintöä, Clarisse Piattier sanoo lämpimästi nauraen.

Maajussitar

Clarisse viihtyy kädet mullassa

Maajussille morsian -ohjelmaan osallistuvan Clarisse Piattierin siteet Vihtiin syntyivät jo lapsuudessa isotädin mökillä Jokikunnalla. Perhe matkusti lähes vuosittain Suomeen lomalle.

– Mökillä kannettiin vedet kaivosta ja käytiin ulkovessassa. Kyllä sitä arvosti sen jälkeen lämmintä suihkua ja wc-pyttyä, jossa ei peppu palele, Piattier sanoo hyväntuulisena.

– Maaseutu ja luonto ovat lähellä sydäntäni. Viihdyn kädet mullassa.

Maajussille morsian -sarjan 14. tuotantokausi esitetään MTV3-kanavalla syksyllä 2021. Ohjelman juontaa Vappu Pimiä.

Maajussien ja -jussittarien esittelyt ja ohjeet heille kirjoittamiseen: mtv.fi/haemukaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat