Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenestä rikoksesta puoli vuotta ehdollista

Vihtiläinen, vuonna 1997 syntynyt mies on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vankeuteen kymmenestä eri rikoksesta, jotka ovat tapahtuneet yhtä lukuun ottamatta kevään ja kesän 2020 aikana.

Elokuussa vuonna 2018 mies syyllistyi pahoinpitelyyn Alkon Vihdin Nummelan myymälässä sumuttamalla myyjää kasvoihin kaasusumuttimella.

Myyjä sai tapahtumasta muun muassa hengenahdistusta ja silmäoireita. Miehen kaasusumutin oli hänellä aselain vastaisesti, mutta syyte raukesi, koska asia oli vanhentunut.

Maaliskuussa 2020 mies syyllistyi Karkkilassa sekä rattijuopumukseen että huumausaineen käyttörikokseen, hänen verestään todettiin muun muassa amfetamiinia. Rattijuopumukseen hän syyllistyi myös huhtikuussa Vihdissä ja toukokuussa Karkkilassa, jossa hän ajoi skootterilla alkoholin vaikutuksen alaisena.

Heinäkuussa hän ryösti Nummelassa myymälästä olutta ja käytti väkivaltaa häntä pysäyttämään tullutta henkilöä kohtaan.

Vaikka hänen maksamatta ottamien oluiden määrä oli varsin vähäinen, kyseessä oli ryöstö, koska hän käytti väkivaltaa. Samana päivänä hän syyllistyi Nummelassa toisessa liikkeessä lievään pahoinpitelyyn.

Vihtiläismies tuomittiin rikoksista kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka koeaika määrättiin tavallista pidemmäksi miehen aiempien rattijuopumusrikosten takia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.