Vihti ei suosittele vielä maskia lapsille – lukiossa alkaa vuorotteluopetus

Lukiossa alkaa vuorotteluopetus. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Vihdin kunta ei vielä toimeenpane maskin käytön uutta suositusta 6–11-vuotiaille lapsille esikoulu- ja koulupäivän aikana. Perusturvakuntayhtymä Karviainen antoi asiasta suosituksen torstaina, mutta Vihdin kunta kertoi perjantaina odottavansa vielä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin päätöksiä maskin käyttöön liittyvistä suosituksista.

Muuten maskin käyttöä suositellaan toistaiseksi kaikille yli 12-vuotiaille.

Vihdin lukio turvaa välttämättömän lähiopetuksen järjestämällä lukio-opetusta ns. vuorotteluopetuksena maanantaista 12.4. alkaen aina huhtikuun loppuun saakka.

Vuorotteluopetuksessa ensin lukion 2. vuosikurssi on lähiopetuksessa viikon, sitten 1. vuosikurssi on lähiopetuksessa viikon, ja tällä vuorottelulla jatketaan 30.4. saakka.

Vihdin kunta kannustaa kaikkia toimimaan vastuullisesti ja harkitsemaan lähikontaktien omaehtoista rajoittamista sekä noudattamaan hygienia- ja toimintaohjeita. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että lapset ja nuoret noudattavat ohjeita.

Suositukset ja rajoitukset perustuvat Perusturvakuntayhtymä Karviaisen suosituksiin ja Aluehallintoviraston sekä kunnan päätöksiin. Lisäksi kuntaa koskevat valtionhallinnon poikkeusoloissa tekemät linjaukset muun muassa ravintoloiden toiminnasta ja Traficomin päätös joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoittamisesta.

Kommentoi