”Me uimme vastavirtaan” – Nummelaan avattiin korona-aikana työ- ja vapaa-ajan asusteiden ja varusteiden erikoisliike

Kari Pitko, Emmi Kojola, Mikko Halme ja Peter Hiltula ovat erittäin tyytyväisiä Nummelassa tiistaina avattuun liiketilaan. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Nummelalainen Mikko Halme tapasi Joensuussa viime vuonna liikeasioissa pari miestä. Juttu luisti heti; ideaksi nousi työ- ja vapaa-ajan asuteiden, jalkineiden ja varusteiden liikkeen perustaminen eteläiseen Suomeen.

Asiat alkoivat edetä korona-ajasta huolimatta. Mikko Halme, Peter Hiltula ja Kari Pitko ostivat yhdessä neljännen osakkaan kanssa kuluvan vuoden maaliskuun alussa vuodesta 1982 toimineen joensuulaisen Teokem Oy:n liiketoiminnan.

Toiminnan laajentaminen alkoi välittömästi, sillä yrityksen toinen toimipiste avattiin Nummelassa Asemantien varrella kuluneen viikon tiistaina.

Hiltula on toimitusjohtaja, Pitko on myyntijohtaja ja Halme on hallituksen puheenjohtaja. Teokemin Nummelan myymälän myymälävastaava on Emmi Kojola.

Kolmannen toimipisteen perustaminen on suunnitteilla kehäkolmosen sisäpuolelle syksyllä.

Muitakin liikepaikkoja kuten Tampere ja Turku on jo kiikarissa. Yrityksellä on jo jonkin verran toimintaa Virossa ja nyt kartoitetaan mahdollisuuksia kansainvälisen vientikaupan kasvattamiseksi.

Yrittäjät kertovat nähneensä selkeän markkinaraon laatutuotteiden markkinoinnin tehostamiseksi erityisesti Suomen kasvualueilla.

– Meidän keskeiset tavarantoimittajamme ovat tunnettuja suomalaisia yrityksiä, jotka myös maksavat veronsa Suomeen. Tuotenimet ovat tämän alan tuttuja ja käyttäjien keskuudessa hyviksi havaittuja brändejä.

Yrityksen omistajat eivät välitä ”koronaitkuista” vaan uskovat vahvasti yrittämisen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa.

Valikoimissa on nyt työ- ja vapaa-ajan asusteita ja jalkineita sekä varusteita.

Muuan liiketila Nummelan alueelta oli kiikarissa jo aikaisemmin, mutta sitten Mikko Halme havaitsi mahdollisuudet sijoittua Nummelan Varaosan kiinteistöön, jossa pienkonemyynti oli siirretty rakennuksen pohjakerrokseen.

– Tämä on loistava liikepaikka. Alueella on runsaasti asiakasvirtaa ja sijainti on erinomainen Asemantien varrella.

Teokemin Nummelan liikkeellä ja Nummelan Varaosalla on yhteiset aukioloajat.

Teokem Oy työllistää tällä hetkellä yhteensä kuusi henkeä Joensuussa ja Nummelassa. Taloushallinto on järjestetty ostopalveluna.

– Firma on nyt pieni, napakka ja ketterä. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin. Tuotteemme ovat sellaisia, että niitä tarvitsevat yritykset ja yksityiset ihmiset aina – oli yleistilanne mikä tahansa, omistajat vinkkaavat.

Lisää: www.teokem.fi

Kommentoi