Anna-Leena Brännarelle ja Sari Metsäkivelle valtiolliset kunniamerkit

Anna-Leena Brännare ja Sari Metsäkivi vastaanottivat kunniamerkkinsä maanantaina. Luovuttajina kunnanjohtaja Erkki Eerola ja valtuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. Paavo Hacklin

Anna-Leena Brännare ja Sari Metsäkivi vastaanottivat tasavallan presidentin 6.12.2020 myöntämät kunniamerkit – Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalit kultaristein – maanantaina ennen kunnanvaltuuston kokousta Vihdin lukion auditoriossa.

Vesikansassa asuva Brännare valmistui kansakoulunopettajaksi 1964 ja työskenteli 45 vuotta ala-asteen opettajana. Eläkkeelle jäätyään hän on jatkanut opettamista opettajan sijaisena Espoossa, Jousenkaaren ala-asteella ja Luksian ammattioppilaitoksissa tähän päivään saakka. Brännarella on ollut ja on edelleen lukuisia luottamustoimia. Vanhustyö on lähellä hänen sydäntään. Hän on muun muassa Vihdin vanhusneuvoston, Vihdin Vanhusten Tuki ry:n sekä Vihdin Kokoomuksen puheenjohtaja, Vihdin seurakunnan kirkkovaltuutettu ja Vihdin teatterin hallituksen jäsen – moni tuntee hänet myös näyttelijänä.

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, otalampelainen Sari Metsäkivi työskentelee suomi toisena kielenä -opettajana. Hän on Vihdin kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen jäsen. Metsäkivi on osallistunut asuinseutunsa yhteisöllisyyden rakentamiseen järjestö- ja yhdistystoiminnan kautta: esimerkiksi kylälehteä hän on toimittanut vuodesta 2005 sekä osallistunut kylätapahtumien järjestelyihin. Erityisen tärkeää Metsäkivelle on ollut lapsi- ja nuorisotyö paikallisesti ja laajemminkin. Vuosina 2007–16 Metsäkivi auttoi lapsiperheitä terve.fi -nettisivuston perheenäitiasiantuntijana.

Kommentoi