Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Näin hyötyy sekä ravintola-ala että avuntarvitsijat” – Annu Huotari käynnisti vihtiläisten yrittäjien sponsoroiman ruoka-apuringin vähävaraisten hyväksi

Vihtiläiset yrittäjät ovat laittaneet hyväntekeväisyyden pyörät pyörimään; vaikka kaikki elävät haasteellista aikaa pandemian kourissa, haluavat yrittäjät auttaa myös muita.

Yrittäjä Annu Huotari Hawkhillista perusti vihtiläisten yrittäjien ruoka-apuringin vähävaraisten hyväksi.

– Keksin, että voisimme ostaa yhteistyökumppanimme Tuusan Tuvan ylijäämä take away -ruoan. Kuulin, että Tuusan Tupa oli myynyt sitä rescue -apin kautta mutta, että se on ollut melko työlästä, kertoo Huotari. ResQ -sovelluksen voi ladata älylaitteisiin.

Annu Huotari sopi Facebookin ruoka-apuryhmän Merja Collanuksen kanssa, että Collanus hoitaa aterioiden noudon Tuusan Tuvalta ja jakaa ne eteenpäin apua tarvitseville vihtiläisille.

– Tuli mieleen, että tämänhän voisi yrittää skaalata, koska ruoka-avun tarve on iso ja viimeiseen vuoteen ei pandemian takia ole juuri tullut ravintoloista hävikkiannoksia, Huotari kertoo.

– Kerroin Facebookissa tästä tempauksesta ja haastoin muita yrityksiä mukaan.

Huotari on saanut mukaan hyväntekeväisyystyöhön tällä hetkellä yhteensä jo 13 vihtiläistä yritystä.

Kun yrittäjien hyväntekeväisyysrinki kasvoi ja toimitettavia annoksia alkoi olla enemmän, Huotari oli yhteydessä myös diakoniajärjestö ViaDia Länsi-Uusimaan projektipäällikkö Satu Kultaan.

– Satu lupasi, että jos saadaan annoksia jakoon, heillä on mahdollisuus hoitaa jakelu eteenpäin, Huotari kertoo.

Hän sanoo, ettei hävikkiruokaa ravintoloilta jää suurissa määrin.

– Päätimme, että ostetaan hävikin lisäksi normaaleita lounas take away -annoksia. Näin hyötyy ravintola-ala, joka on vaikeuksissa tämänhetkisen sulun aikana ja samalla hyötyy avuntarvitsija. Satu Kullan mukaan ruoka-avun noutajien määrä vain kasvaa ja usein osa jää jopa kokonaan ilman, Huotari sanoo.

Tähän mennessä vihtiläisyrittäjät ovat tilanneet yhteensä noin 250 annosta ja kassavirtaa ravintolayrityksille on tulossa 2 300 euroa. Ensimmäinen ruokajakelu alkaa ensi viikolla tiistaina 23. maaliskuuta kello 12, jolloin ruoat toimittaa Café Neilikka.

– Hinta on annosten tilaajille suunnilleen ravintolan normaali lounaan hinta eli 8 –10 euroa per annos. Tilauksia on tehty kuuteen ravintolaan ja annoksia on tilattu kerralla noin 30 – 40, Huotari selvittää.

– Lähes kaikki mukana olevat yritykset ovat hyvin pieniä. Olisi hienoa, jos myös suuremmat yritykset lähtisivät mukaan, Huotari kannustaa.

Huotari koordinoi yritysten ostoja ravintoloista; hän ilmoittaa ravintoloille mikä yritys maksaa laskun. Ravintola lähettää laskun sponsoriyrityksille.

– Mitään minimisummaa ei ole, jolla voi lähteä mukaan. Lahjoitukset ovat olleet tähän mennessä 100 – 600 euron välillä.

Huotari sopii toimituksen suoraan ravintolan puolesta ViaDialle tiettynä päivänä.

Yritykset voivat osallistua ruoka-avun toimittamiseen lähettämällä sähköpostia Annu Huotarille annu@hawkhill.fi.

– Viestissä kannattaa kertoa millä euromääräisellä kokonaispanoksella tai viikkopanoksella yritys haluaa osallistua. Kerro myös, mikä on yrityksesi Facebook-sivu, niin lisäämme sen tämän tapahtuman järjestäjäksi, Huotari vinkkaa.