Menopelien rassailua ja mopokerhoa – Mopohuoltamo syntyi intohimosta moottoripyöräilyyn

Mopohuoltamo syntyi Olli Kattilakosken intohimosta lajiin. - Käsillä tekeminen rentouttaa! Toivottavasti ajat helpottavat pian ja pystyn pitämään kursseja kiinnostuneille. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Kolmannen polven motoristi Olli Kattilakoski haluaa jakaa intohimonsa moottoripyöräilyyn; mies laittoi pystyyn Vihdin kirkonkylälle Mopohuoltamon.

– Korjaan ja huollan moottoripyöriä, mopoja ja skoottereita. Halukkaille, sekä nuorille että aikuisille, pidän myös kursseja, jos he haluavat itse oppia ruuvaamaan menopelinsä kondikseen, Kattilakoski kertoo.

Virallisesti toimintansa vuoden alussa aloittanut Mopohuoltamo palvelee tällä hetkellä Kattilakosken omassa autotallissa.

– Jos ja toivottavasti kun toiminta laajenee, on tarkoitus etsiä isompia tiloja, joissa motoristit voivat viettää aikaa pyöriään rassaillen.

Rakkaus lajiin syntyi jo pikkupoikana. Kattilakoski istui ensimmäisen kerran moottoripyörän kyydissä viiden vanhana.

– Isä ajoi ja sain istua tankin päällä. Kun ylitimme suojateitä, yritin kääntää kahvoista, että pyörä ei osuisi suojatien valkoisiin viivoihin vaan menisi niiden välistä, se oli sellainen lapsen oma juttu.

– Isä hiukan hermostui siitä ja sanoi, että älä käännä, ja lopuksi antoi periksi ja puuskahti, että aja sitten itse! Niinpä ajoin ylpeänä koko Kannuksen kylän läpi viisivuotiaana, Keski-Pohjanmaalla varttunut Kattilakoski muistelee hymyssä suin.

Pyöräilyn juuret ulottuvat Lahden isänisään, joka ajoi aikanaan maarata-ajoja.

– Kuulin tästä vasta, kun isänisäni oli jo kuollut. Meitä on kolme veljestä ja sisko ja minä olen heistä ainoa, joka on perinyt kiinnostuksen mopoiluun.

Kouluohjaajana koululaitoksessa työskentelevä Kattilakoski toteaa moottoripyörien kanssa puuhailun tuovan kaivattua vaihtelua intensiiviseen arkeen.

– Koneet on helppoja: ne eivät väitä vastaan ja koneiden logiikka on melko yksinkertainen, kun se on tullut tutuksi. Mieli nollautuu työpäivän jälkeen hyvin, lastensuojelutyötä laitoksessa tekevä Kattilakoski sanoo.

Mopohuoltamossa voi oppia ymmärtämään kulkuneuvonsa logiikkaa.

– On hyvä esimerkiksi tietää, jos pyörä pitää outoa ääntä, että mistä se johtuu ja mitä itse voi tehdä. Kun motoristi tuntee laitteensa, on sillä paljon turvallisempaa kulkea.

Kattilakosken suunnitelmissa on pitää tulevaisuudessa nuorille mopokerhoa.

– Nuorten kanssa puuhailu on jo työhistoriani vuoksi minulle tuttua. Olisi kiva tarjota nuorille mahdollisuus oppia tekemään käsillään jotain sellaista, josta heille itselleen on hyötyä.

www.mopohuoltamo.fi p. 040 8742532.

Kommentoi