Kunnanvaltuusto: Etelä-Nummelan koulukeskus toteutuu

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus rakennetaan isolle tontille Naaranpajuntien ja Pillistöntien kulmaukseen. Taustalla palloiluhalli. Marja Keski-Luopa

Marja Keski-Luopa

Vihdin kunta toteuttaa Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen. Kunnanvaltuusto hyväksyi hankkeen maanantai-illan kokouksessaan kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, mutta kahden äänestyksen jälkeen.

Valtuusto keskusteli isosta investoinnista runsaat kaksi tuntia.

Puheenvuoroissa painotettiin hankkeen tärkeyttä mutta kritisoitiin sen valmistelua: päättäjien aiemmin esittämä toive puurakenteisesta koulusta ei toteudu.

Neuvottelutauon jälkeen Veli-Matti Laitisen (ps.) esitys pöydällepanosta ei mennyt läpi, vaan asian käsittelyä jatkettiin äänin 33–10. Hyväksymättä jäi myös Eerikki Viljasen (kesk.) esittämä ponsi äänin 19–24.

Veli-Matti Laitinen perusteli pöydällepanoa muun muassa sillä, että pitäisi odottaa Nummelan koulun kuntokartoituksen tuloksia, jotka saataneen toukokuussa.

Pöydällepanoa kannatti 10 valtuutettua kaikista 43:sta. Pöydällepanon puolesta äänestivät Laitisen lisäksi Perussuomalaisten ryhmästä Terhi Mattila, Pasi Salonen ja Jarno Örnberg. Vesa Honkavaaran tilalla ollut varavaltuutettu Tuija Hyvönen puolestaan ei ollut pöydällepanon kannalla.

Keskustan ryhmästä pöydällepanon kannalla olivat Eerikki Viljanen, Harri Hampori ja Pasi Saario, Kokoomuksen ryhmästä Jarmo Hynnälä ja Markku Pietilä. Kymmenes kannattaja oli Kristillisdemokraattien Päivi Åhlgren.

Eerikki Viljanen esitti päätökseen pontta, joka velvoittaisi virka- ja luottamushenkilöjohdon seuraamaan erityisen tarkasti Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskushankkeen tavoitteiden täyttymistä, jottei hanke vie resursseja jo olemassa olevilta kunnan palveluilta.

Ponnen hyväksymistä kannatti koko Keskustan kymmenhenkinen valtuustoryhmä, Kokoomuksesta Markku Pietilä, Perussuomalaisten viisihenkinen ryhmä, Vasemmistoliiton kaksihenkinen ryhmä ja Kristillisdemokraattien Päivi Åhlgren.

Kommentoi