”Etelä-Nummelan koulun lykkääminen olisi kuolinisku Vihdin kasvuhaaveille” – koulusta tehdään päätös valtuustossa maanantaina

Lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja Janne Ripatti (vas.) ja puheenjohtaja Simo Takanen ovat tyytyväisiä kun Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotihanke on nyt päätösvaiheessa. Suuri rakennushanke on suunniteltu Nummelan palloiluhallin liittymän tuntumaan. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Kunnanvaltuustossa käsitellään maanantaina Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen hanketta.

Lasten- ja nuorten lautakunnan puheenjohtajisto peräänkuuluttaa investoinnin tarpeellisuutta.

– Ilman rohkeita avauksia ei kunta voi kehittyä ja kasvaa, tähdentää lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja Simo Takanen.

Tuntuu siltä, että harva vastustaa hanketta, mutta uskallusta edetä tuntuu puuttuvan, ihmettelee lautakunnan varapuheenjohtaja Janne Ripatti.

Miehet muistuttavat, että Etelä-Nummelan koulun piti olla käytössä jo lähes kymmenen vuotta sitten.

– Kunnan taloudellinen tilanne ja väestön muutokset on monta kertaa ollut syynä siihen, että lapiota ei ole isketty maahan.

– Julkisesti harva kuitenkaan myöntää vastustavansa koulukeskusta, päinvastoin kannatusta tuntuu olevan puoluekannasta riippumatta, Takanen ja Ripatti pohtivat.

Heidän mielestään nyt koulukeskuksen rakentamista puoltaa useampikin asia.

– Se olisi uusi vetovoimatekijä ja sen avulla pääsemässä vuokra- ja huonokuntoisista tiloista sekä varhaiskasvatuksessa että koulumaailmassa eroon.

Näistä tiloista luopuminen tuo Simo Takasen ja Janne Ripatin mielestä myös säästöinä merkittävän osan uuden koulukeskuksen kustannuksista.

– Koulukeskus tukisi koko kunnan kasvua ja erityisesti eteläisen Nummelan rakentamista. Etelä-Nummelan koulun lykkääminen olisi kuolinisku Vihdin kasvuhaaveille.

Viimeisen vuosikymmenen ajan Nummelan alue on ollut Vihdin ylivoimaisesti isoin muuttovoittoalue.

– Kuitenkin poikkeusajat toivat pelon toteutuksen lykkäämisestä myös tämän hankkeen ylle.

Molemmat lausuvat koulukeskukselle täyden tukensa.

– Nyt olisi tärkeää, että valtuustosta löytyy viisautta ja kykyä katsoa eteenpäin ja näin ollen laittaa liikkeelle Vihdin lähivuosien tärkein rakennushanke. Hankkeen hidastelu on jo maksanut meille liikaa.

– Toivomme että puheet eivät jää vaalipuheiksi, vaan ensi viikon valtuuston kokouksessa päätämme yhdessä Vihdin etu edellä.

– Jos kunnan kehittämiseen ei nyt uskalleta satsata, niin kyllä me sitten siirrymme tielle, jonka päässä viimeinen voi sammuttaa valot, puheenjohtaja Simo Takanen ja varapuheenjohtaja Janne Ripatti toteavat yhteen ääneen.

Kommentoi