Pääsiäisen tutkimusmatka kutsuu ulkoilemaan – Qr-tehtävärasteilla voi kiertää Nummelassa ja Vihdin kirkonkylässä sunnuntaista alkaen

- Kaikilla rasteilla voi käydä saman päivän aikana tai vaikkapa yhdellä rastilla kerrallaan eri päivinä, Camilla Bonden ja Jaana Turman vinkkaavat. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Mitä lintujen ääniä tunnistat? Luonnistuisiko sinulta keväisen runon rustaaminen?

Mannerheimin lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys järjestää yhteistyössä Vihdin seurakunnan, kirjaston ja kunnan kanssa kaikille ulkoilusta ja pienistä aivopähkinöistä nauttiville ”Pääsiäisen tutkimusmatkan”.

Mukana on myös paikallinen yrittäjä.

– Nyt palmusunnuntaina alkavan tapahtuman tarkoitus on järjestää yhteistä ja mukavaa tekemistä perheille ja kaikille, jotka haluavat nauttia keväästä ja ulkoilla, Camilla Bonden MLL:sta kertoo.

Tapahtumassa on yhteensä 15 tehtävärastia, joista kahdeksan on Nummelassa ja seitsemän Vihdin kirkonkylässä.

– Rastit on sijoitettu rakennusten ikkunoiden sisäpuolelle. Jokaisessa rastilapussa on qr-koodi, (ruutukoodi, joka luetaan älypuhelimella ja johon on koodattu informaatiota) joka sisältää lapsille ja kaikille lapsenmielisille suunnatun tehtävän, seurakunnan lastenohjaaja Jaana Turman selvittää.

Tapahtuman tarkoitus on järjestää yhteistä ja mukavaa tekemistä.

– Reittikartat ja rastien osoitteet löytyvät myös kunnan sivuilta kohdasta tapahtumat, lapset ja perhe.

Turman kertoo Raamatun pääsiäiskertomuksen olevan esillä kahdella rastilla; Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Vihdin kirkonkylässä Pappilassa.

– Muut rastit eivät sisällä uskonnollisia aiheita.

Kirkonkylässä vaellellessa voi ihastella pääsiäisaihein koristeltuja ikkunoita.

– Kyläyhdistykset ovat saaneet yrittäjiltä luvan koristella heidän ikkunoitaan ja myös Vihdin museolla on pääsiäisaiheinen lasivitriini. Niitä voi käydä ihastelemassa rastikierroksen lomassa, Bonden vinkkaa.

Pääsiäisen tutkimusmatka -tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

– Olisi kiva kuulla palautetta; montako rastia ihmiset ovat löytäneet, toimivatko koodit hyvin ja olisiko ensi vuodeksi joitain kehitysideoita, Turman ja Bonden sanovat.

– Rasteilla on hyvä huomioida turvavälit. Rastit voi kiertää omaan tahtiin viikon aikana ja välttää näin ruuhkaa, Bonden muistuttaa.

Vihdin seurakunta järjestää lisäksi pääsiäisenä ”Hiljaisen viikon vaelluksia”.

Vaelluksiin voi osallistua kolmena päivänä 29.3.–31.3. välisenä aikana. Vaelluksista on saatavilla lisätietoa seurakunnan sivuilla 28.3. lähtien.

Kommentoi