Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiidenveden Zontakerho lahjoitti paikallisille yksinhuoltajaäideille

Hiidenveden Zontakerho lahjoitti Vihdin seurakunnan diakoniatyölle syksyn varainhankinnasta paikalliseen hyväntekeväisyystyöhön kertyneen tuoton, 1256 euroa. Avustus jaetaan yksinhuoltajaäideille diakoniatyön kautta.

Avustuksen kävi luovuttamassa Hiidenveden Zontakerhon puheenjohtaja Tuula Tarvainen ja sen vastaanotti diakoni Reetta Haahti-Seppälä Vihdin seurakunnasta.

– Hiidenveden Zontakerho on kokenut yhteistyön Vihdin seurakunnan diakoniatyön kanssa toimivaksi. Aiempien lahjoitusten perusteella tiedämme, että apu menee perille sitä tarvitseville, kiitteli Tuula Tarvainen.

– Koronapandemiasta johtuen asiakkaiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana työttömyyden lisääntyessä, kertoi Reetta Haahti- Seppälä kiittäessään lahjoituksesta. Lisäksi hän mainitsi, että saadakseen apua diakoniatoimistosta, ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.

Zonta International on kansainvälinen, yli 100-vuotias hyväntekeväisyysjärjestö, jonka jäsenet ovat sitoutuneet tekemään palvelutyötä naisten ja tyttöjen hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestö toimii maailmanlaajuisesti, mutta tärkeä osa työtä on myös Zonta-kerhojen paikallinen hyväntekeväisyystyö.

Hiidenveden Zontakerhon varainhankinta on aiemmin toteutunut pääasiallisesti yleisötapahtumien kautta. Koronan myötä varainhankinta on pitänyt järjestää uudella tavalla, kun yleisötilaisuuksia ei ole voinut järjestää.

Alkusyksystä zontat keräsivät kodeistaan kirpputorilla myytäväksi sopivia tavaroita, jotka saatiin suurimmaksi osaksi myytyä kahden eri kirpputorin kautta. Joulukuussa naisyrittäjien Pop up -myymälässä myytiin kierrätysteeman mukaisesti varastoista löytyneitä joulukoristeita ja lahjaksi sopivia tavaroita.

Saaduista tuotoista ohjattiin Zonta International -järjestön periaatteen mukaisesti kolmannes kansainväliseen työhön naisten ja tyttöjen hyvinvoinnin edistämiseksi ja loppuosa Vihdin seurakunnan diakoniatyön kautta yksinhuoltajaäideille.

Samassa yhteydessä Hiidenveden Zontakerhon jäsen Kirsti Jokiranta lahjoitti leikkikeittiön annettavaksi diakoniatyön kautta lapsiperheelle. Leikkikeittiö on vaikuttavuudeltaan mitä oivallisin työkalu tehdä hyvää ihan konkreettisesti: se opettaa ja ilahduttaa.